Tuorein sisältö

Ubisoft ja Bungie yhdistävät voimansa haastaakseen huijausohjelmien tekijät oikeuteen

01.08.2021 klo 11.00 | Luettu: 1095 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenUbisoft ja Bungie ovat yhdessä haastaneet Kaliforniassa oikeuteen huijausohjelmia valmistavan Ring-1-ryhmän jäsenet tekijänoikeusrikkomuksista. Pelistudiot syyttävät viittä ryhmän jäsentä huijausten tekemisestä sekä myymisestä Destiny 2 ja Rainbow Six Siege -peleihin.

Kanteessa pelistudiot kertovat huijarien pilaavan pelikokemukset ja huijausten tekijöiden aiheuttavat korvaamatonta vahinkoa pelinkehittäjille sekä näiden liiketoiminnalle. Tarkalleen ottaen Ubisoft ja Bungie kuitenkin syyttävät ryhmää DMCA:n teknologisten suojausmenetelmien kiertoeston rikkomisesta, tekijänoikeusrikkomuksista johtuen luvattomasta pelikuvituksen käytöstä Ring-1-verkkosivuilla sekä huijausten myymisen olevan epäreilua kilpailua, joka perustuu pelien palvelinten luvattomaan käyttöön.

Aivan halvalla Ring-1-ryhmän huijausohjelmistot eivät ole lähteneet. Destiny 2 -pelin ohjelmistosta on saanut maksaa 30 euroa viikossa tai vaihtoehtoisesti 60 euroa kuukaudessa, kun taas Rainbow Six Siegessä hinta on ollut 25 euroa viikossa ja 50 euroa kuukaudessa. Kaiken kaikkiaan oikeuskanteen mukaan Ring-1-ryhmä on tienannut jopa satojatuhansia dollareita.

Pelistudiot vaativatkin vahingonkorvausten lisäksi ryhmää maksamaan huijauksista saamansa tuottonsa niille tai vaihtoehtoisesti maksimissaan 150 000 dollaria jokaista tekijänoikeusrikkomusta kohden. Tämän lisäksi pelistudiot vaativat oikeutta välittömästi määräämään Ring-1-verkkosivuston sekä sen kaikki kopiot suljettaviksi yhdessä huijausohjelmiston kanssa.

Lähde: TorrentFreak

V2.fi | Mikko Seppänen
< Sininen siili kavere... Hupsista! Juuri julk... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova