Tuorein sisältö

Kiinan valtiollinen media kutsui pelejä ''elektronisiksi huumeiksi'' - pelijätti Tencentin osakkeiden arvo tippui yli 10 prosenttia

03.08.2021 klo 22.00 | Luettu: 2102 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenKiinan valtioon kytköksissä olevan Economic Information Dailyn julkaisema pelaamiseen kriittisesti suhtautuva artikkeli aiheutti kahden suurimman kiinalaisen pelifirman Tencentin ja Neteasen osakkeiden arvolle yli 10 prosentin laskun Hongkongin pörssissä.

Artikkelissa kerrotaan kuinka teini-ikäisten riippuvuus nettipeleistä aiheuttaa negatiivisia vaikutuksia näissä ja
sen mukaan "Minkään teollisuuden tai urheilulajin ei saa antaa kehittyä sillä tavoin, että se tuhoaa kokonaisen sukupolven". Lisäksi artikkelissa verkkopelejä verrattiin "henkiseen oopiumiin" ja viitattiin suoraan myös teknologiajätti Tencentin suosittuun Honor of Kings -peliin, samalla vedoten yhtiötä rajoittamaan pelaamista.

Tencent kertoikin artikkelin julkaisun jälkeen tuovansa peleihin keinoja rajoittaa lasten pääsyä ja käytettyä aikaa Honor of Kings -peliin. Lisäksi firma kertoi aikovansa tuoda samat keinot myöhemmin kaikkiin peleihinsä.

Pelifirmojen osakkeiden lasku oli kuitenkin vain tilapäistä, sillä osakkeet nousivat lähes lähtötasolleen, kun Economic Information Daily poisti artikkelinsa Kiinassa suositusta sosiaalisen median Wechat-palvelusta.

Sijoittajien herkkä reagointi uutiseen on kuitenkin osittain ymmärrettävää, sillä Kiinan valtio on viime aikoina pyrkinyt kiristämään otettaan isoista teknologiayrityksistä. BBC:n mukaan Tencentin osakkeiden arvo laski jo viime viikolla, kun valtio määräsi teknologiajätin lopettamaan musiikkistriimauksen yksinoikeussopimukset levy-yhtiöiden kanssa.

Ottaen huomioon kuinka useat länsimaalaiset peliyrityksen pyrkivät yhä Kiinan markkinoille, tekevät tiiviisti yhteistyötä kiinalaisyritysten kuten Tencentin ja Neteasen kanssa tai ovat osittain kiinalaisomistuksessa, niin nähtäväksi miten Kiinan valtion toimet tulevat tulevaisuudessa vaikuttamaan suoraan länsimaiseen peliteollisuuteen.

Lähde: HS

V2.fi | Mikko Seppänen
< Häirintä- ja syrjint... Tänään Activision-Bl... >

Keskustelut (2 viestiä)

ghjfgj

03.08.2021 klo 22.17 4 tykkää tästä

Jokaisen maan "valtiolliset mediat" ovatkin aika paskoja.
lainaa
hfkabfakkc

05.08.2021 klo 09.10 2 tykkää tästä

juu paljon kivempi etsii joku joka puhuu hopoja mut mun mielen mukasia hopoja
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova