Tuorein sisältö

Super Mario -peli myytiin miljoonilla - onko tässä enää mitään järkeä?

09.08.2021 klo 15.25 | Luettu: 1778 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Videopelit, varsinkin kasibittisen Nintendon eli NES:in pelit, sijoituskohteina ovat olleet kuuminta hottia nyt muutaman vuoden ajan ja samalla niiden hinnat ovat - mahdollisesti keinotekoisestikin - nousseet taivaisiin. Vielä viime vuoden kesänä hämmästeltiin pakasta vedetyn näköistä Super Mario Bros. (NES) -peliä, josta joku maksoi 114 000 dollaria. Viime huhtikuussa toinen samanmoinen peli myytiin 660 000 dollarin hintaan, sitten heinäkuussa kaupaksi kävi The Legend of Zelda 870 000 dollarilla.

Miljoonakerhoon päästiin viime kuussa, kun viimeisen päälle minttikuntoinen Super Mario 64 kaupattiin jollain ilveellä 1,56 miljoonan dollarin hintaan. Nyt on rikottu sekin ennätys. New York Times (maksuseinän takaa) raportoi, että Rally-keräilyesinesivustolla Super Mario Bros. -peli on nyt vaihtanut omistajaa käsittämättömällä 2 miljoonan dollarin hintalapulla.

Rally toimii jakamalla myynnissä olevat esineet 'osakkeiksi', joita monet ihmiset voivat omistaa ja sitten päättää yhdessä esineen myymisestä eteenpäin. Kyseinen Mario-peli oli nyt mennyt nimettömänä pysyttelevällä keräilijälle 2 000 000 dollarin hintaan. Alunperin Rally-ryhmä oli maksanut pelistä 140 000 dollaria, joten tuottoa keinottelulla tuli mukavasti.

Odotellaanpa sitten, koska tämäkin kupla puhkeaa.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Uusia kausia, kauhea... Tältä vältyttiin: Vi... >

Keskustelut (1 viestiä)

aruuuu

09.08.2021 klo 18.39 1 tykkää tästä

Tämä on ilmiselvä pidemmän kaavan hinnankorotus. Joku keräilijä haluaa myydä kokoelmansa ja yrittää nyt alttien/kavereiden kautta korottaa oman kokoelman arvoa.

Vaihtoehtona mafian rahanpesu.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova