Tuorein sisältö

Amazon Game Studios luopuu pelinkehittäjiä suututtaneista käytännöistä - pelistudio ei enää sanele miten työntekijät saavat omalla ajalla kehittää ja julkaista pelejä

14.08.2021 klo 17.00 | Luettu: 993 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenAmazon Game Studios on ilmoittanut työntekijöilleen luopuvansa viime kuussa julkisuuteen tulleista käytännöistä, jotka rajoittivat sitä miten pelistudion työntekijät saivat omalla ajallaan edes harrastusmielessä kehittämiään tehdä tai julkaista.

Käytännön mukaan omalla ajalla tehdyissä peleissä työntekijöiden saivat ainoastaan käyttää Amazonin palveluita ja tuotteita, esimerkiksi Amazon Web Serviceä ja mobiilipelien täytyi olla saatavilla myös Amazonin omasta App Storesta.

Lisäksi työntekijät saivat tehdä pelejä yhdessä ainoastaan toisten Amazonin työntekijöiden kanssa ja kaiken kruunasi vaatimus siitä, että työntekijöiden täytyi luovuttaa kaikista luoduista peleistä ja tuotteista Amazonille "rojaltivapaa maailmanlaajuinen ikuinen siirrettävä lisenssi".

Asia tuli julkisuuteen, kun pelinkehittäjä James Liu kertoi hakeneensa Amazon Games Studiolle töihin vuonna 2018 mutta päätyneensä kieltäytymään hyväpalkkaisesta paikasta kuultuaan Amazonin drakonisiksi kutsumansa vaatimukset.

Amazonin pelistudio saikin tästä vahvaa kritiikkiä sosiaalisessa mediassa eri pelialan ammattilaisilta ja nyt Bloomberg-lehti sai käsiinsä pelistudion pomon Mike Frazzinin kirjoittaman kirjeen, jossa hän kertoo firman luopuvan näistä käytännöistä.

Frazzinin mukaan käytännöt otettiin käyttöön lähes vuosikymmen sitten kun pelistudio perustettiin ja koska asiasta oli hyvin vähän kokemusta, niin käytännön päädyttiin kirjoittamaan hyvin leveäperäisesti. Frazzini ei kuitenkaan ilmeisesti yritä selittää lähettämässään viestissä sitä, että miksei käytäntöjä purettu aikaisemmin vaan vasta nyt asian tultua julkisuuteen ja pelistudion jouduttua kritiikin kohteeksi.

Amazonin pelistudioilla ei ole mennyt erityisen hyvin parin viimeisen vuoden aikana. Pelistudion Crucible-räiskintä floppasi pahasti, useamman vuoden työn alla ollut Lord of the Rings MMO sai kirveestä ja pelistudion iso projekti verkkomoninpeli New World on myöhästynyt kahteen otteeseen sekä tuhonnut RTX 3090 -näytönohjaimia.


Lähde: Bloomberg

V2.fi | Mikko Seppänen
< Tätä ei ole nähty Ja... V2.fi:n laiteuutiset... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova