Tuorein sisältö

PlayStation-pelejä tulee jatkossakin PC:lle, mutta Microsoft-julkaisuihin on selvä ero

23.08.2021 klo 11.00 | Luettu: 990 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Microsoftille on luonnollista julkaista pelit molemmille "pelialustoilleen", eli Xboxeille sekä Windows-PC:ille samanaikaisesti ja tähän on toki vuosien varrella panostettu myös pelinkehityspuolella. PlayStation on alkanut vähitellen kallistua myös enemmän pelien PC-julkaisuun; viime toukokuussa selvisi, että Uncharted 4 on matkalla tietokonepelaajien ulottuville ja heinäkuussa Sony osti Nixxes Softwaren, joka on erikoistunut pelien porttaukseen eri alustoille.

Yksi vissi ero Microsoftin ja PlayStation PC-strategioissa kuitenkin on: Microsoftin Xbox-pelit julkaistaan ainakin jatkossa aina yhtä aikaa PC-versioiden kanssa, kun taas Sonyn leirissä eroa julkaisupäivien välillä on yleensä pari vuotta. Tätä aiotaan myös jatkaa, kertoo Rock Paper Shotgun. Hermen Hulst PlayStation Studiosilta on kertonut, että PC-versioita peleistä ei tulla julkaisemaan ennen kuin tietty "yksinoikeusjakso" Pleikkarikonsolilla on kulunut.

"Voitte luottaa siihen, että teemme konsolialustaa määrittäviä yksinoikeuspelejä PlayStationille - se on yksi syy olemassaoloomme. On tärkeää puristaa konsolista kaikki irti, luoda pelialustaa esitteleviä pelejä ja antaa yleisön nähdä ne kaikki ominaisuudet, jotka yhdessä luovat pelikokemuksen", kertoi Hulst.

Sitä ei määritelty, onko tuo yksinoikeusaika jatkossakin kaksi vuotta.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Call of Duty: Vangua... Australian kaupoissa... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova