Tuorein sisältö

World of Warships -kehittäjä onnistui suututtamaan fanit rahastussuunnitelmillaan ja joutui hyllyttämään työntekijän striimaajalle lähetetyn törkyviestin vuoksi

27.08.2021 klo 22.35 | Luettu: 1075 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenWorld of Warships- ja World of Tanks -peleistä tutun Wargamingin elokuu ei ole mennyt välttämättä aivan suunnitelmien mukaisesti, pelinkehittäjän suunnitelmat tuoda takaisin suosittu laiva ainoastaan lootboxeissa onnistui suututtamaan ison osan faneistaan sekä pelaajakumppaneista ja nyt firma joutui hyllyttämään työntekijän, joka lähetti aiemmin kumppanina toimineelle striimaajalle törkeyksiä sisältäneen bonuskoodin.

Kuun alkupuolella Wargaming ilmoitti tuomalla peliin takaisin historiallisen USS Missouri -aluksen, jonka lisäominaisuus antoi pelaajille lisää pelin sisäisiin ostoksiin käytettyjä pelikrediittejä. Tämä ominaisuus osoittautui niin suosituksi, että se pelinkehittäjän mukaan häiritsi pelin sisäistä taloutta ja alus poistettiin myynnistä jo vuonna 2018.

Vuosina 2016-2018 USS Missouri oli World of Warships -pelissä hankittavissa täysin pelaamalla ansaitulla freeXP-valuutalla mutta nyt, kun Wargaming ilmoitti tuovansa aluksen takaisin saataville peliin on alus mahdollista enää saada vain maksullisista lootboxeista.

Pelinkehittäjän ilmoitus piilottaa suosittu alus täysin satunnaisesti esineitä sisältäviin lootboxeihin sai pelin fanikunnan kapinoimaan ja lopulta Wargamingin toimintaan turhautuneena pelin Community Contributor -kumppanuusohjelman jätti turhautuneena yli 23 sen jäsentä.

Wargaming julkaisi pelin foorumeilla viestin, jossa kiitti kumppanuusohjelman jäseniä osallistumisesta ja arvostavansa näiden ratkaisua. Lisäksi pelinkehittäjä kertoi kuulleensa faneilta palautteen ja päättäneensä tarjota jatkossa myös vaihtoehtoisen tavan hankkia USS Missouri -alus.

Pelinkehittäjän viesti ei saanut erityisen lämmintä vastaanottoa faneilta, sillä monien mielestä Wargamingin reaktio oli liiankin hillitty pelin parissa vuosia viettäneiden aktiivisten jäsenten menettämiseen eikä pelistudio varsinaisesti pahoitellut toimintaansa. Pelistudio ei myöskään ole vielä kertonut vaihtoehtoisesta tavasta aluksen hankkimiseen vaikka lupasi päivittää pelin devblogia aiheeseen liittyen.

Kumppanuusohjelman ympärillä pyörinyt kohu onnistui kuitenkin ilmeisesti kuumentamaan tunteita myös pelinkehittäjällä, sillä Wargaming joutui hyllyttämään yhden työntekijän tämän lähetettyä Community Contributors -ohjelmasta pelinkehittäjiä kohtaan esitetyn kritiikin vuoksi pois potkitulle striimaajalle "haista v*ttu* -viestin sisältäneen bonuskoodin.

Wargamingin oli antanut venäjäiselle Turry-nimiselle striimaajalle pelikoodin W0LAXU5FKUTURY5, jolla striimiä seuranneet pelaajat saivat pelin venäläisillä palvelimilla pelisisältöä. Pelin englanninkieliset fanit huomasivat kuitenkin, että koodin sisältä löytyi kirjainyhdistelmä FK U TURY eli käytännössä "haista v*ttu Torry".

Teoriassa kyseessä olisi voinut olla sattumalta epäonninen kirjainyhdistelmä mutta tämä mahdollisuus poistui täysin, kun Wargaming julkaisi pelin venäjänkielisillä foorumeilla anteeksipyynnön ja julkaisi kokonaan uuden bonuskoodin TURRYWEARESORRY. Pelinkehittäjä ilmoitti tutkineensa asiaa ja kyseessä olleen yksittäisen pelinkehittäjän sooloilu, joka on nyt hyllytetty työtehtävistään sekä laitettu jatkossa erityisen seurannan alle.

Lähteet: Kotaku, PC Gamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Uusi Saints Row -pel... Star Wars: The Manda... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova