Tuorein sisältö

Amiga-opettajat etsivät muistoja ja materiaaleja tietokoneista 1980-90-luvun kouluissa

03.09.2021 klo 15.43 | Luettu: 3146 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Tietotekniikan käyttö opetuksessa on nykyään arkipäivää, mutta näin ei ole suinkaan aina ollut. Digitaalisen koulutuksen edelläkävijät tarttuivat aiheeseen jo 1980-luvun lopussa ja 1990-luvun alussa. Yksi tärkeistä työvälineistä oli Commodoren Amiga-tietokone. Veteraaniopettajat etsivät nyt muistoja ja ennen kaikkea aineistoja tuon ajan tietotekniikkaopetuksesta.

Koulujen tietotekniikkaopetus oli 1980-luvulla pitkältä yksittäisten, innostuneiden opettajien ja tietokonekerhojen varassa. Eräässä vaiheessa kuitenkin koulutettiin ensimmäiset 10 opettajaa tietotekniikan opettamisen saloihin. Vuonna 1990 perustettiin niin Suomen Amiga-opet ry kuin Opettajien didaktinen tietokoneyhdistys.

Nyt nämä atk-veteraaniopettajat kokoavat muistoja menneistä ajoista, kun kouluissa käytettiin 1980-luvun lopulla ja 1990-alussa Amiga-tietokoneita ja miksei myös muitakin koneita. Haussa ovat sekä muistot että kirjallinen materiaali, mahdollisesti säilyneet ohjelmat ja koulutyöt sekä valokuvat.

Historiaa kootaan opettajien digitaalisen koulutuksen ja oppimisen ITK 2021 -tapahtumassa esiteltäväksi. Tapahtuma järjestetään Hämeenlinnassa 1.-3.12.2021.

ITK (Interaktiivinen teknologia Koulutuksessa) -konferenssi on kokoontunut jo 30 vuoden ajan Aulangolla. Tapahtuma on syntynyt samoista yli 30 vuoden takaisista ensimmäisen tietokone-opettajien toiminnan juurista.

Mikäli kellään on muistoja tai aineistoja jaettavaksi voitte olla yhteyssä Petri Lounaskorpeen: petri piste lounaskorpi ät gmail piste com.

Lisätietoja: https://itk-konferenssi.fi/fi/

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Ylellä pelataan tänä... Pelit-kirjat: 1988 o... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova