Tuorein sisältö

Sony julkaisee huomenna odotetun PlayStation 5 -järjestelmäpäivityksen, joka mahdollistaa konsolin SSD-laajennuspaikan käytön

14.09.2021 klo 20.35 | Luettu: 1674 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenSony ilmoitti julkaisevansa huomenna PlayStation 5 -pelaajien pitkään odottaman järjestelmäpäivityksen, joka mahdollistaa laitteen M.2 SSD -laajennuspaikan käyttämisen. Tämän lisäksi päivitys lisää vihdoinkin myös mahdollisuuden käyttää 3D-ääntä televisiokaiuttimilla sekä sisältää parannuksia käyttöliittymään ja PlayStation Now -pelistriimaukseen.

PlayStation 5 konsolin 825 gigatavun kiintolevystä vain noin 670 gigatavua on pelaajien käytettävissä, joten Sonyn ratkaisu antaa käyttäjille mahdollisuus laajentaa tallennustilaa standardilla M2.SSD -kiintolevyllä sai ansaitusti paljon kiitos. Huonona puolena Sonylla kesti tosin 10 kuukautta julkaista järjestelmäpäivitys, joka salli laajennuspaikan käytön mutta huomisesta alkaen se on mahdollista kaikille PS5-käyttäjille.

SSD-kiintolevyä konsoliin hankkivien on tosin hyvä huomata, että mikä tahansa M2.SSD -levy ei PS5-konsoliin kelpaa vaan Sony on julkaisut minimivaatimukset, jotka levyn tulee täyttää. Tärkein näistä ehdottomasti on se, että M2.SSD-levyn on käytettävä PCI Express 4.0 -standardia mutta ainakin päivityksen betaversiossa oli mahdollista käyttää hieman suosituksia hitaampaa kiintolevyä, vaikka näin ei tietenkään ole suositeltavaa tehdä. Lisätietoa sekä ohjeet M2.SSD -aseman asennukseen löytyvät Sonyn verkkosivuiltaLaajennuspaikan lisääminen ei ole syyskuun järjestelmäpäivityksen ainoa iso ominaisuus, vaan sen myötä PS5-käyttäjät voivat vihdoinkin kokea Sonyn konsolijulkistuksessa mainostaman 3D-äänen myös televisiokaiuttimilla. Päivitys lisää myös Sonyn Pulse 3D Wireless -kuulokkeiden käyttäjille mahdollisuuden säätää taajuuskorjaimen asetuksia haluamikseen.

Päivitys myös selkeyttää PlayStation 5 -konsolin käyttöliittymää. Jatkossa esimerkiksi saman pelin PlayStation 4- ja PlayStation 5 -versiot näkyvät erillisinä peleinä sekä asennuksissa että konsolin aloitusruudulla. Lisäksi käyttäjät voivat jatkossa järjestää vapaammin Control Centerin nappeja ja piilottaa osan niistä.

PlayStation Now -striimauspalvelun käyttäjät voivat päivityksen jälkeen valita 720p ja 1080p -tarkkuuden välillä sekä testata yhteyttää mahdollisissa ongelmatapauksissa.

Lopulta myös PS Remote Play ja PS App saavat uusia ominaisuuksia. PS Remote Play -ohjelmaa voi jatkossa käyttää iOS ja Android-alustoilla myös mobiiliyhteydellä, jos Wifiä ei ole saatavilla ja pelaajat voivat myös valita haluamansa kuvanlaadun sen käyttämän datamäärän perusteella. PS App päivittyy vasta syyskuun 23. päivä mutta sen myötä pelaajat voivat jatkossa seurata kaveriensa PS5-konsolin Share Screen -lähetystä.

V2.fi | Mikko Seppänen
< Hideo Kojima haluaa ... Funcom! Mikä on para... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova