Tuorein sisältö

Steam Deck sai ratkaisun nettiräiskintöjen toimivuutta uhanneeseen ongelmaan

25.09.2021 klo 14.00 | Luettu: 2259 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenValven kesällä julkistama Steam Deck on ainakin ennakkotilausten perusteella huippusuosittu ja pelifirma onkin kertonut pyrkivänsä saamaan Linux-pohjaisella laiteella pyörimään mahdollisimman laajan valikoiman pelejä.

Iso ongelma laitteen Linuxiin pohjautuvassa SteamOS-käyttöjärjestelmässä ja Proton-rajapinnassa on ollut alustoilta puuttuva tuki huijaustenesto-ohjelmistoissa, joka tarkoitti sitä, että useat suositut nettiräiskinnät kuten Apex Legends, PUBG ja Rainbow Six Siege eivät olisi yksinkertaisesti toimineet Steam Deckillä.

Nyt kuitenkin parin päivän sisään sekä Easy Anti-Cheat että BattlEye ovat varmistaneet tukensa Steam Deckille. Easy Anti-Cheat ilmoitti perjantaina viimeisimmän version lisäävän Linux ja Mac-tuen, jonka kehittäjät voivat helposti itse halutessaan kytkeä päälle.

Myös BattlEyen kehittäjät kertoivat jatkossa aiemman normaalin Linux ja Mac-tuen lisäksi jatkossa tukevansa erikseen Valven tulevaa Proton-versiota. Tuen käyttäminen on tosin jatkossakin kehittäjistä itsestään kiinni, ja nämä voivat itse valita haluavatko sen päälle vai eivät.BattlEyen ja Easy Anti-Cheatin tuen saaminen Linux-pohjaisille järjestelmille on iso askel paitsi Steam Deckin mutta myös muiden Linux-pelaajien pelivalikoiman laajentamisessa ja nyt nähtäväksi jääkin tulevatko kaikki huijauksenestojärjestelmiä käyttävät pelit käyttämään tilausuuden hyväkseen vai jättäytyvätkö jotkut pelit syystä tai toisesta silti tuen ulkopuolelle.

Lähde: PCGamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Taistelukenttä tasku... Videoarvostelu: Over... >

Keskustelut (3 viestiä)

Refloni

Rekisteröitynyt 08.01.2017

25.09.2021 klo 16.05 6 tykkää tästä

Steam Deck on valtavan hyvä uutinen Linux-pelaamiselle ylipäätään. Se pakottaa kehittäjät kääntämään katseensa myös siihen suuntaan. Ehkä Windows ei ole tulevaisuudessa PC-pelaajan ainoa vaihtoehto.
lainaa
maker

25.09.2021 klo 17.47 2 tykkää tästä

steam ahneus kukoistaa ja steam deckistä tulee valtaisa floppi.
lainaa
Magol

26.09.2021 klo 19.15 6 tykkää tästä

maker kirjoitti:
steam ahneus kukoistaa ja steam deckistä tulee valtaisa floppi.
Kylläpä Nintendo fanipoika itkee tyhjästä.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova