Tuorein sisältö

Roblox haastaa häirikön oikeuteen, vaatii lähes 1,5 miljoonan euron korvauksia

26.11.2021 klo 11.28 | Luettu: 1835 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Polygon uutisoi, että Roblox on haastanut oikeuteen jo aikoja sitten pelistä bannatun, Youtubessakin nimellä "Ruben Sim" tunnetun striimaajan, eli Benjamin Simonin.

Simiä syytetään pelaajien ja kehittäjien terrorisoinnista ja "kyberjoukkion" (Cybermob) johtamisesta. Hänet on bannattu pelistä useita vuosia sitten, mutta hän on palannut peliin käyttämällä muiden tunnuksia. Alunperin bannauksen syy oli käyttäjien häirintä sekä rasistiset ja homofobiset puheet. Robloxin asianajajien mukaan tapaukseen liittyy myös seksuaalista ahdistelua sekä Adolf Hitlerin kuvien lähettämistä peliin.

Vielä vakavammaksi asia on mennyt viime aikoina. Simonin kerrotaan lähettäneen terroristiuhkauksia ja näin aiheuttaneen Roblox Developers Conferencen sulkemisen tutkintojen ajaksi lokakuussa. Vuonna 2018 hän oli keskustellut Youtuben pääkonttorilla tapahtuneesta ampumistapauksesta sanoin "odottakaapa kunnes joku tekee sen Robloxille". Hän on jatkanut myös sekä Robloxin työntekijöiden että pelaajien häiriköintiä sosiaalisessa mediassa.

Korvauksia vaaditaan 1,6 miljoonaa dollaria eli noin 1,4 miljoonaa euroa.

Roblox vs Ruben Sim lawsuit by PolygondotcomV2.fi | Manu Pärssinen
< Epic Games Store tar... Steve Aoki ja Sonic ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova