Tuorein sisältö

Kuuntele Retro Rewind –haastattelu Hakkeriradiosta

21.12.2021 klo 21.19 | Luettu: 1643 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Retro Rewind on suomenkielinen, pelialaveteraanien perustama ja toimittama retropeleihin keskittyvä pelilehti. Vuodesta 2018 ilmestynyt pienlehti syntyy tekijöidensä sydänverellä ja vapaa-ajalla. Lehden ydinkolmikko pääsee nyt ääneen Hakkeriradiossa, kun myös V2.fi:stä, Skrollista ja Suomen Pelimuseosta tuttu toimitustiimi Jukka O. Kauppinen, Manu Pärssinen ja Mikko Heinonen kokoontuivat Tampereella Blue Screen 404 -studiolle keskustelemaan indielehden tekemisen maailmasta - sen iloista, haasteista, vaikeuksista ja siitä tyydytyksestä, kun uusi lehti aina lopulta saadaan valmiiksi ja painosta. Pienlehteä ei tehdä rahasta vaan rakkaudesta.

Retro ei ole vain historiaa, vaan myös nykypäivää. Retro Rewind käsittelee myös pikseligrafiikkapelejä, retrohengessä tehtyjä uusia teoksia sekä vanhoille alustoille tehtyjä uusia pelejä ja moderneja tapoja niistä nauttimiseen. Uusimman Call of Dutyn arvion voit lukea muualtakin.


Lehden toimituksella on kaikilla vahva tausta suomalaisessa mediakentässä - niin tietokone- kuin pelilehtien ja -sivustojen tekijöinä, peliharrastajani ja -ammattilaisina kuin Suomen Pelimuseon perustajajäseninä.

Retro Rewind #12 eli 2021.4 ilmestyi joulukuussa 2021 digitaalisen kulttuurin äänenkannattajan Skrollin yhteydessä.

Hakkeriradion ohjelmaa voi kuunnella sekä perinteisestä radiosta että nettiradiosta. Löydät Retro Rewind –haastattelun ohjelmakartasta nimellä “Viikon haastattelu: Retro Rewind & Jukka O. Kauppinen”.
Ohjelma tulee myöhemmin kuultavaksi myös Checkpoint TV –tubekanavalle.

Ohjelma-aikataulut: https://hakkeriradio.fi/schedule.html
Tilaa lehti: https://tilaaskrolli.fi
Lisätietoja: https://retrorewind.fi/


V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Rockstar antaa GTA T... Huhujen mukaan Battl... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova