Tuorein sisältö

''VR-lasit ovat yksinkertaisesti ärsyttäviä'' - PlayStationin isää Ken Kutaragia ei kiinnosta virtuaalitodellisuus tai metaverse

20.01.2022 klo 20.05 | Luettu: 1228 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenUseat peli- ja teknologiafirmat ovat viime puhuneet tulevaisuudessa virtuaalitodellisuuden ja simuloitujen virtuaaliympäristöjen eli metaversen olevan seuraava iso merkittävä askel viihteessä mutta yksi henkilö, joka ei ole tästä vakuuttunut on PlayStationin isänäkin tunnettu entinen Sony-pomo Ken Kutaragi.

Kolmen ensimmäisen PlayStation-konsolin kehityksessä vastuussa ollut Kutaragi kertoi suorasukaisesti mielipiteistään VR- ja metaverse trendiä kohtaan Bloomberg-sivustolle antamassaan haastattelussa.

Kutaragi ei näe mitään järkeä metaversessä, sillä siinä kyseessä on vain todellisuuden matkimisesta virtuaalisessa maailmassa ja oikeassa maailmassa oleminen on Kutaragin mukaan todella tärkeää. Lisäksi Kutaragin mukaan virtuaalisessa maailmassa silotelluksi avatariksi tekeytyminen ei käytännössä eroa mitenkään anonyymeistä keskustelusivuista.

Nykyään tekoälyn parissa Tokiossa sijaitsevassa Ascent Robotics -yrityksessä työskentelevä 71-vuotias Kutaragi ei myöskään ole ylipäätään VR-lasien ystävä, sillä miehen mukaan VR-lasit eristävät käyttäjän oikeasta maailmasta eikä Kutaragi pidä sitä hyväksyttävänä. Tiivistäen Kutaragi toteaakin "VR-lasien olevan yksinkertaisesti ärsyttäviä".

Haastattelun perusteella voidaan siis kenties päätellä, että Kutaragi ei välttämättä ole erityisen innoissaan entisen firmansa Sonyn tämän kuun alussa CES 2022 -messuilla esittelemästä PlayStation VR 2 -laitteessa tai sen vuonna 2016 ilmestyneestä edeltäjästä.

Sen sijaan Kutaragin oman Ascent Roboticsin visio on yhdistää oikeaa todellisuutta ja cyberavaruutta saumattomasti toimivaksi hieman ilmeisesti Star Wars -elokuvien hologrammeja muistuttavaksi toteutukseksi. Tarkat suunnitelmat ovat kuitenkin yhä firman tarkoin varjeltu salaisuus ja toistaiseksi firma on ainakin keskittynyt robotiikkaan, vaikka Kutaragi aikookin jo tämän vuoden puolella alkaa jakaa julkisesti tietoa firman laajemmasta visiosta.

Lähde: VGC

V2.fi | Mikko Seppänen
< Uusi tarinatraileri ... Lego Star Wars: The ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova