Tuorein sisältö

Yhden aikakauden päätös - Sega luopuu kokonaan pelihallitoiminnastaan yli 50-vuoden jälkeen

29.01.2022 klo 11.00 | Luettu: 1655 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenKolikkopeleillä toimintansa aloittanut Sega on ilmoittanut myyvänsä loputkin jäljellä olevasta Japanin pelihallitoiminnastaan GiGo-toiminimellä pelihalleja pyörittävälle japanilaiselle Genda Inc. -yritykselle.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä TojoDojo-sivusto ja Segan päätöksen taustalla on vuonna 2020 alkanut koronapandemia, joka on vähemmän yllättäen kurittanut kovalla kädellä Japanin pelihallitoimintaa.

Sega aloitti siirtymisen pois pelihallitoiminnasta jo vuonna 2020 myymällä 85 prosenttia pelihalliosakkeistaan Gendalle ja nyt pelifirma on siis myös hankkiutunut eroon lopuista osakkeistaan.

Vaikka muualla maailmassa pelaaminen on siirtynyt pitkälti pelihalleista koteihin viimeisen kolmen vuosikymmenen aikana, niin Japanissa pelihallitoiminta oli vielä suhteellisen elinvoimaista ennen koronapandemian iskemistä ja sen aiheuttamia rajoituksia.

Nähtäväksi jääkin on tämä lopun alkua ja siirtyykö pelihallien toiminta Japanissakin lopulta lähinnä harrastelijoiden vastuulle, niin kuin sille on pitkälti käynyt muualla maailmassa.

Lähde: Eurogamer

Kuva: Liandrei - Wikimedia Commons

V2.fi | Mikko Seppänen
< Hyper Scape pistää p... NetherRealm-tuottaja... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova