Tuorein sisältö

''Kilpailemmeko EA:n kanssa vihatuimman pelistudion tittelistä?'' - Ubisoftin työntekijät kritisoivat pelijulkaisijan kryptosuunnitelmia

12.02.2022 klo 18.00 | Luettu: 1626 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenUbisoftin yritys tuoda lohkoketjuteknologiaan perustuvat NFT-esineet osaksi pelejään uuden Quartz-palvelun kautta ei ole saanut pelaajilta erityisen innostunutta vastanottoa ja nyt myös pelijulkaisijan omat työntekijät ovat kovin sanoin lytänneet firman sisäisillä foorumeilla nämä suunnitelmat.

Bloomberg-sivusto kertoo Ubisoftin julkaisseen foorumeilla työntekijöille muistion, jonka tarkoituksena oli vastata näiden lohkoketjuja koskeviin kysymyksiin. Toisin kuin ranskalainen pelijulkaisija todennäköisesti toivoi, niin työntekijöiden kommentit viestiin olivat murskaavia.

Yhden henkilön mukaan kyseessä oli "todella häpeällinen päivä" olla Ubisoftin työntekijä ja toinen taas purevasti kysyi "Kilpailemmeko EA:n kanssa Vihatuimman pelistudion -tittelistä? Koska tällä tavoin se onnistuu". Kommenteissa myös nostettiin esille Ubisoftia parin viime vuoden aikana ravistelleet häirintäsyytökset "Oikeasti, uskomme johtoon oli jo järkkynyt häirintätapausten hoitotavan vuoksi ja nyt tämäkin vielä?".

Kuitenkin yksi varmasti pelaajiakin puhuttelevimmista kommenteista oli "Tiedättekö mikä muu tekee paljon rahaa? Hauskat ja mahtavat uraauurtavat blockbuster-pelit. Miksemme keskity niihin sen sijaan?".

Huolimatta siitä, että Ubisoftin työntekijät ovat jo aiemmin myös julkisesti sosiaalisessa mediassa kritisoineet firman lähtemistä mukaan viimeisimpään NFT-villitykseen, niin pelijulkaisijan Bloombergille antama lausunto koskien julkisuuteen tulleita sisäistä kommunikaatiota kuulosti erityisen tyytymättömältä.

Ubisoftin edustaja kertoi pelifirman ottavan saaneensa "rohkaisun ja huolet vastaan" mutta ei ole tyytyväinen siihen, että viestit olivat päässeet julkisuuteen sillä "luottamuksellisen tiedon, mukaan lukien sisäisten foorumiviestien, jakaminen on vastoin työsopimusta ja ennen kaikkea rikkoo työyhteisön jäsenten välistä luottamusta siihen, että nämä voivat vapaasti ilmaista itseään sekä käydä avointa keskustelua".

Ottaen huomioon, että Ubisoftin Quartz-projekti ei ole erityisesti ottanut tuulta siipiensä alleen edes spekulaatiota ja järjettömiä hintoja rakastavien NFT-markkinoiden parissa, niin jää nähtäväksi tullaanko kosmeettisia NFT-esineitä näkemään kovin laajasti pelijulkaisijan tulevissa peleissä. Varsinkin jos valtaosa pelijulkaisijan varsinaisista pelejä tekevistä työntekijöistä ei ole niistä innoissaan.

Lähde: Bloomberg

V2.fi | Mikko Seppänen
< Horizon Zero Dawn on... V2.fi:n laiteuutiset... >

Keskustelut (2 viestiä)

Bobbi_Kottikärry

13.02.2022 klo 00.11 1 tykkää tästä

Kehittävät itse tarpeeksi lokaa niin isommat kalat hakevat pois, saa paljon rahaa ja vastuukin siirtyy kivasti eteenpäin!
lainaa
fnqoguq8fjf

13.02.2022 klo 09.57 1 tykkää tästä

ubi hypetti sit heian ubipoints systeemiakin kun muutamassa pelissa sai jotain pisteita ja sai ostaa pari itemia
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova