Tuorein sisältö

Ubisoftin työntekijöistä joka neljännes on nähnyt tai kokenut työpaikkahäirintää viimeisen kahden vuoden aikana

03.10.2020 klo 14.00 | Luettu: 1002 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenUbisoftin keväästä lähtien ollut merkittävän huomion keskipisteenä kun pelijulkaisija on joutunut antamaan lähtöpassit useille johtotason henkilöille näiden jouduttua uskottavien ahdistelu- ja häirintäsyytösten kohteeksi.

Nyt Ubisoftin toimisjohtaja Yves Guillemot oli lähettänyt työntekijöille äskettäin tehdyn anonyymin sisäisen kyselyn tulokset, jotka ovat varsin synkkää luettavaa. Kyselyn tarkoituksena oli kartoittaa kuinka laaja ongelmallinen yrityskulttuuri firmassa vallitsee ja pelijulkaisija sai siihen 14 000 vastausta työntekijöiltään ympäri maailmaa.

Kyselyn vastausten perusteella 25 prosenttia kaikista työntekijöistä on joko itse joutunut häirinnän kohteeksi tai on nähnyt häirintää tapahtuvan pelifirmassa. Lisäksi kyselyn perusteella naiset kokivat häirintää 30 prosenttia useammin kuin miehet mutta ei-binääristen työntekijöiden kohdalla luku nousi vielä 43 prosenttiin.

Lisäksi ongelmallista oli kyselyn perusteella se, että häirinnästä ilmoittaneista työntekijöitä vain 66 prosenttia koki saaneensa firman johdolta riittävästi tukea.

Laajan anonyymin kyselyn lisäksi Ubisoft oli myös erikseen järjestänyt yrityskulttuurinsa tarkastuksen Accenturen toimesta ja tämä koostui noin sadasta haastattelusta sekä 40 kohderyhmästä. Yhdessä kyselyn ja tarkastuksen tulosten kanssa Guillemot kertoi pelifirman tunnistaneen neljä asiaa joita sen tulee käsitellä sekä parantaa mahdollisimman pian.

Nämä neljä asiaa olivat:
1. Varmistaa työympäristö, jossa kaikki tuntevat olevansa arvostettuja ja turvassa
2. Laittaa inkluusivisuus ja diversiteettisyys firman tekemien asioiden keskiöön
3. Uudelleen fokusoida ja vahvistaa firman henkilöstöhallinnon toimintaa
4. Pitää esimiehiä enemmän vastuussa tekemisistään mutta myös antaa näille lisää työvälineitä

Guillemotin mukaan Ubisoft on jo ottanut ensiaskeleita jokaisen kohdan korjaamiseksi ja on esimerkiksi ottanut käyttöön uusia kanavia työntekijöille, joiden kautta nämä voivat ilmoittaa häirinnästä tarvittaessa anonyymisti. Lisäksi pelifirma aikoo kokonaan uudistaa käytössääntönsä ja valmistelee pakollista seksismin- sekä häirinnänvastaista opetusta työntekijöille.

Inkluusivisuuden ja työntekijöiden diversiteetin suhteen Guillemot ilmoitti firman toivovan pystyvän palkkaamaan pian uuden johtotason henkilön hoitamaan sen valvomista sekä palkkaamaan muita näitä asioita edistäviä johtajia pelifirman toimitukselliseen ryhmään.

Guillemotin mukaan Ubisoftin työntekijöistä tällä hetkellä naisia on 22 prosenttia ja pelifirman tavoitteena on vuoteen 2023 mennessä kasvattaa tämä luku 24 prosenttiin.

Parantaakseen yrityksen henkilöstöhallintoa Ubisoft lupaa antaa lisää itsenäisyyttä ja resursseja henkilöstöhallinnon käyttöön. Lisäksi firma etsii uutta henkilöstöhallinnon johtajaa heinäkuussa erotetun Cécile Cornetin tilalle.

Esimiehille Ubisoft aikoo suunnitella uuden pakollisen koulutusohjelman, jonka tarkoituksena on esimieskykyjen vahvistamisen lisäksi myös parantaa esimiesten ymmärrystä kulttuurillisesti ja yhteiskunnallisesti herkkien aiheiden ymmärtämisen suhteen.

Jatkossa esimiesten ja johdon bonukset tulevat myös kytkeytymään siihen, kuinka hyvin nämä onnistuvat ylläpitämään positiivista ja inkluusiivista työympäristöä.

Guillemot toteaa, että "Kaikkien Ubisoftilla tulisi tuntea itsevarmuutta ja saada samat mahdollisuudet, sukupuolesta, ihonväristä, uskonnosta, iästä tai muista yksilöllisistä piirteistä huolimatta. Diversiteetti on vahvuus".

Lisäksi Guillemot toteaa, että pelijulkaisijan ollessa yksi pelialan isoimmista tekijöistä, sen täytyy pystyä osoittamaan esimerkkiä kaikissa näissä aiheissa. Guillemotin tavoitteena on tehdä Ubisoftista pelifirma, josta kaikki sen työntekijät voivat olla ylpeitä. Vaikka muutos ei tapahdu hetkessä, niin Guillemot haluaa vakuuttaa kaikki työntekijät, että firma on panostamassa merkittävästi energiaa ongelmien korjaamiseen.

Vaikka Ubisoftin kyselyn tulokset ovatkin huolestuttavaa luettavaa ja pelifirma on saanut paljon aiheellista kritiikkiä esille tulleiden häirintäsyytösten sekä kyseenalaisen yrityskulttuurin suhteen, niin on oikeasti positiivista nähdä kuinka vakavasti pelijulkaisija ottaa esille tulleet ongelmat.

Nähtäväksi tietenkin jää kuinka nopeasti firman yrityskulttuuri tulee mahdollisesti muuttumaan, kun osa ongelmallisesti käyttäytyneistä työntekijöistä on kuulunut aivan korkeimman tason johtoon mutta ainakin Ubisoftin johtaja Guillemot tuntuu ymmärtävän muutostarpeen.

Lähde: GamesIndustry.biz

V2.fi | Mikko Seppänen
< Epic Games Storen tä... Epic ja Apple löysiv... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova