Tuorein sisältö

Elden Ring sai PC-pelaajilta ristiriitaisen vastaanoton teknisten ongelmien vuoksi - odotettu peli silti keräsi moninkertaisesti pelaajia FromSoftwaren aiempiin peleihin verrattuna

25.02.2022 klo 20.35 | Luettu: 2487 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenPitkään odotettu Elden Ring peli julkaistiin virallisesti viime yönä ja peli on ehtinytkin kriitikoilta keräämään lähes yksinomaan positiivisia arvioita, tehden siitä yhden toistaiseksi kaikkien aikojen parhaiten arvioiduista peleistä. Kaikki pelaajat eivät ole kuitenkaan ole olleet aivan yhtä vakuuttuneita pelistä tai ainakaan sen teknisestä toteutuksesta, sillä PC-pelaajien arviot Steam-kauppapaikassa antavat pelille yleisarvosanaksi vain Vaihteleva.

Peli on ehtinyt alle vuorokauden aikana keräämään Steamissä jo lähes 40 tuhatta arviota, joista valtaosa eli hieman yli 23 tuhatta ovat positiivisia mutta jopa lähes 16 tuhatta on antanut pelille negatiivisen arvion. Kielteisissä arvioissa toistuu lähes kaikissa sama kritiikki, peli pyörii useilla PC-pelaajilla uskomattoman huonosti.

Yhdessä arvioissa pelaaja kertoo, että edes Nvidiann tehokas GTX 3080 -sarjan kortti ei pyöritä peliä hänellä sulavasti 60fps-ruudunpäivityksellä 1080p-tarkkuudella ja peli säännöllisesti tökkii sekä kaatuilee. Ongelma koske myöskään ainoastaan Nvidian näytönohjaimia vaan myös AMD:n uusilla 6900-sarjan korteilla useat pelaajat kertovat ongelmista.

Pelinkehittäjä FromSoftware on jo julkaissut viestin jossa pahoittelee ongelmia ja kertoo työstävänsä päivityksiä pelin suorituskykyongelmiin.

Tämä onkin erittäin aiheellista sillä SteamDB-sivuston ilmoittavien samanaikaisten pelaajien perusteella Elden Ring on ollut yli kuusi kertaa suositumpi Steamissä, kuin mikään FromSoftwaren aiempi peli. Pelistudion kaksi viimeisintä peliä Darks Souls III ja Sekiro: Shadows Die Twice keräsivät molemmat parhaimmillaan hieman alle 130 000 samanaikaista pelaajaa, kun taas Elden Ring ehti ensimmäisen vuorokauden aikana parhaimmillaan keräämään jo yli 764 000 pelaajaa.

Toivottavasti siis pelin PC-pelaajille ilmestyy ongelmissa auttava päivitys mahdollisimman pian, toistaiseksi pelinkehittäjä suosittelee lähinnä pitämään huolta näytönohjainten ajurien ajantasaisuudesta mutta myös pelin Steam-arvioissa löytyy vihjeitä, jotka voivat auttaa ongelmissa.

Pelin Xbox Series X|S tai PlayStation 5 -versiot ei ole kerrottu kärsivän vastaavista ongelmista, joten viimeisempien konsolisukupolven omistajilla ovat tällä kertaa ainakin asiat hieman paremmin.

Lähteet: Eurogamer, VGC

Edit: Korjattu kirjoitusvirhe [5900 -> 6900]

V2.fi | Mikko Seppänen
< Assassin's Creed Val... Huhujen mukaan Obsid... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (2 viestiä)

faktapankki

25.02.2022 klo 21.00

"Ongelma koske myöskään ainoastaan Nvidian näytönohjaimia vaan myös AMD:n uusilla 5900-sarjan korteilla useat pelaajat kertovat ongelmista."

AMD:n uusimmat näytönohjaimet on 6000-sarjaa. 5000-sarjassakin isoin luku on 5700. AMD:n prosessoreista kyllä köytyy sellainen kuin 5900 :)
lainaa
grandpa_c

Moderaattori

Rekisteröitynyt 04.05.2019

25.02.2022 klo 21.52

faktapankki kirjoitti:
"Ongelma koske myöskään ainoastaan Nvidian näytönohjaimia vaan myös AMD:n uusilla 5900-sarjan korteilla useat pelaajat kertovat ongelmista."

AMD:n uusimmat näytönohjaimet on 6000-sarjaa. 5000-sarjassakin isoin luku on 5700. AMD:n prosessoreista kyllä köytyy sellainen kuin 5900 :)


Ah, kiitos huomiosta. Oli päässyt sormi lipsahtamaan. Tosiaan 6900 XT -kortin omistajat olivat myös valittaneet ongelmista.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova