Tuorein sisältö

Microsoft lopettaa tuotteiden ja palvelujen myynnin Venäjällä - EA sulkee Venäjän lisäksi myyntihanat myös Valko-Venäjälle

04.03.2022 klo 20.00 | Luettu: 1980 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Useat pelialan yritykset ovat ilmoittaneet viime aikoina toimistaan koskien Venäjällä tapahtuvaa peli- ja laitemyyntiä. Toimien takana on Venäjän kohdistamat sotatoimet Ukrainaan.

Microsoft ilmoitti tiedotteessaan, että se lopettaa kaikkien tuotteiden ja palvelujen myynnin Venäjälle. Microsoft kertoo tekevänsä yhteistyötä Yhdysvaltojen, Euroopan unionin ja Iso-Britannian kanssa, jotta liiketoiminta voidaan pysäyttää annettujen pakotteiden mukaisesti. Yhtiö ilmoittaa myös jatkavansa proaktiivista työtä Ukrainan kyberturvallisuuden eteen. Microsoft kertoo, että sodan alettua se on ollut mukana estämässä Ukrainaa koskevia kyberhyökkäyksiä. He haluavat muistuttaa, että Venäjän tekemät sotahyökkäykset siviilejä kohtaan ovat Geneven yleissopimuksen vastaisia. Microsoft kertoo myös tekevänsä kaikkensa, jotta yhtiön työntekijöille olisi tarjolla sopivaa apua.

EA puolestaan kertoo, että se lopettaa kaikkien pelien myynnin Venäjällä sekä Valko-Venäjällä. Pelien lisäksi myynnin lopettaminen koskee kaikkea lisäsisältöä mukaan lukien virtuaalivaluuttapaketit. Pelejä ei voi ostaa enää Originista eikä EA-sovelluksesta. Lisäksi EA tekee töitä, jotta yhtiön pelit saataisiin vedettyä pois myös muilta kauppapaikoilta. EA ilmoitti aiemmin poistavansa venäläisjoukkueet NHL- ja FIFA-peleistä.

Lähde: EA, MicrosoftV2.fi | Miia Lyyra
< John Romero teki uud... Twitch heiluttaa jat... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova