Tuorein sisältö

Striimaaja osallistui kilpailuun ja voitti tietokoneen - järjestäjä ei halunnutkaan antaa palkintoa tuntemattomalle suoratoistajalle

06.03.2022 klo 17.00 | Luettu: 3144 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

23-vuotias Twitch-striimaaja Kia osallistui Artesian Builds -yrityksen järjestämään kilpailuun, jossa yhtiö arpoo kuukausittain tietokoneen niiden striimaajien kesken, jotka laittavat omalle kanavalleen mainoslinkin yrityksen verkkokauppaan. Kia voitti tietokoneen, mutta sitten juttu sai oudon käänteen.

Artesian Builds järjesti livelähetyksen Twitchissä, jossa tietokoneita arvottiin. Arpaonni osui Kian kohdalle, mutta lähetyksen toinen juontaja ja Artesian Buildsin toimitusjohtaja Noah Katz alkoi empimään päätöstä. Hänen mukaansa Kialla oli liian vähän seuraajia, minkä lisäksi hänen Twitch-sivustolla ollutta mainoslinkkiä ei ollut klikattu kertaakaan. Katz kertoo, että mikäli Kia haluaa kuulua hänen ambassador-tiimiinsä, tulee striimaajan sitoutua paremmin. Tietokonepalkinto päätettiin arpoa uudelleen.

Ongelmaksi kuitenkin nousi, että alkuperäisissä säännöissä striimaajalta ei esimerkiksi vaadita tiettyä seuraajamäärää. Vaatimuksiin ei myöskään lukeutunut, että mainoslinkin pitäisi saavuttaa tietty klikkausmäärä. Kia kertoi Twitterissä, että hän tunsi olonsa halveksituksi. Hän toi ilmi, että kaikilla ei ole varaa ostaa Artesan Buildsin valmistamia koneita, mikä selittäisi esimerkiksi sitä, miksi mainoslinkkiä ei oltu klikattu. Striimissä hänen kanavansa ruotiminen sai hänet tuntemaan itsensä huonoksi striimaajaksi.

Uutinen jatkuu twiitin jälkeen.


Kian julkaisemat twiitit levisivät pelaajakansan tietoisuuteen hyvin nopeasti. Myös Intel otti kantaa tapaukseen kertomalla, että se ei hyväksy Artesian Buildsin tekoja. Lisäksi yhtiö kertoi, että se selvittää osapuolten kanssa tapahtuneen. Intel on Artesian Buildin yhteistyökumppani. Tilannetta pahensi vielä se, että halventavan puheen jälkeen striimissä Noah Katz mainitsee juuri ennen uusittua arvontaa Intelin olevan ryhmän yhteistyökumppani. PC Gamerin uutisen mukaan Katz julkaisi anteeksipyynnön, mutta ainakin tällä hetkellä näyttäisi siltä, että Katz on poistanut aiheeseen liittyvät twiitit.

Tilanne ei kuitenkaan päättynyt tähän. Kia ilmoitti Twitterissä, että Artesian Builds yritti myöhemmin lahjoittaa tietokonetta hänelle, mutta striimaaja kieltäytyi lahjoituksesta. Syyksi paljastui myöhemmin, että elektroniikkayritys Cooler Master ilmoitti lähtevänsä Kian yhteistyökumppaniksi seuraavan 12 kuukauden ajaksi.
Kuva ei liity tapaukseen.
Kuva: Lucas Lorizio/Scopio
V2.fi | Miia Lyyra
< Venäläinen esports-o... Halo Infiniten yhtei... >

Keskustelut (3 viestiä)

Czerwony

Rekisteröitynyt 11.04.2007

06.03.2022 klo 18.10

Muilta streamereilta kuullut juttua, että näillä on ollut tapana sponssikokoonpanoihin sopia speksit joilla sopimus tehdään, ja sitten nämä järjestävät streamin jolla kone kasataan, joskin heikompana kuin sovittu elleivät katsojat pumppaa tarpeeksi rahaa Artesianin twitch-kanavalle.

Niin, ja nuo sponssikoneet ovat ilmeisesti myös toimineet heikosti.
lainaa
Huutista

07.03.2022 klo 06.59 8 tykkää tästä

Vuosi 2022 ja joku yritys lähtee vielä pelleilemään näin. :D
lainaa
Akidemus

07.03.2022 klo 18.20

Artesian Builds
@ArtesianBuilds
·
5. maalisk.
"At this point we are examining a potential employee-led buy-out of the company. Thank you for your support."
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova