Tuorein sisältö

Shakin suurmestarit sopivat riitansa ilman oikeudenkäyntiä - seksilelun käyttö jäi huhuksi

30.08.2023 klo 21.00 | Luettu: 1513 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Kolme shakin suurmestaria ovat olleet nokkapokkasilla jo vuoden verran, joka lopulta johti myös siihen, että yksi mestareista haastoi muita pelaajia ja suositun onlineshakkisivuston oikeuteen.

Draama sai alkunsa viime vuoden syyskuussa, kun Magnus Carlsen syytti vastustajaansa Hans Niemannia huijaamisesta. Carlsen syytti Niemannia vilpistä sen jälkeen, kun tämä voitti Carlsenin Sinquefield Cupissa. Myös toinen suurmestari Hikaru Nakamura syytti Niemannia keplottelusta ottelussa. Niemann on myöntänyt huijanneensa, kun hän on ollut 12- ja 16-vuotias, mutta kiisti toistaneensa toimiaan tämän jälkeen missään ottelussa.

Syytöksien jälkeen suosittu onlineshakkisivusto Chess.com sulki Hans Niemannin tilin, ettei hän pystyisi enää pelaamaan palvelun kautta. Chess.com kertoo, että päätös perustui raporttiin, jonka mukaan Niemann olisi huijannut yli sadassa nettiottelussa.

Huhut yltyivät jopa niin pitkälle, että liveottelussa huijauksen apukeinoja epäiltiin olleen seksilelu, jonka kautta Niemann olisi saanut vinkkejä ottelun etenemisestä. Lisäksi hänellä huhuttiin olevan piilotettu mikrofoni.

Nyt shakin suurmestarit ja Chess.com ovat kuitenkin päässeet sopuun. Kaikki oikeustoimet on peruttu. Niemann on saa luvan palata takaisin onlinesivustolle ja saa jatkossa osallistua kaikkiin otteluihin.

Shakki oli myös tänä vuonna Olympic Esports Series 2023 -lajina. Ottelut pelattiin Chess.com-palvelun kautta.

Lähde: Polygon
Kuva: Scop.io / seng kui lim



V2.fi | Miia Lyyra
< GOG-pelikaupassa jao... PlayStation Plus -hi... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova