Tuorein sisältö

Microsoft kehottaa pelaajia olemaan ympäristöystävällisiä ja vaihtamaan Xbox-konsolit virransäästötilaan

11.03.2022 klo 23.00 | Luettu: 1350 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenMicrosoft on julkaissut blogitekstin jossa kertoo omista ympäristötavoitteistaan ja samalla myös kehottaa pelaajia tekemään oman osansa vaihtamalla Xbox-konsolit virransäästötilaan.

Viime vuonna julkaistun päivityksen myötä Xbox-konsolit voivat nykyään ladata peli- ja järjestelmäpäivityksensä myös virransäästötilassa, joten Microsoftin mukaan pelaajilla on harvoin tarvetta pitää yli 20 kertaa enemmän virtaa kuluttavaa Instant On -tilaa päällä. Ympäristön auttamisen lisäksi pelaajat myös samalla virransäästötilaa käyttämällä säästävät siis sähkölakussa merkittävästi.

Julkaistussa kirjoituksessa Microsoft myös kertoo omista tavoitteistaan, joihin kuuluu pääseminen hiilinegatiiviseksi, puhtaan veden ylläpitäminen sekä jätteettömyys vuoteen 2030 mennessä. Keinoina tähän pääsemiseksi firman mukaan on kaikkien Xbox-tuotteiden ja lisälaitteiden sekä pakkausten tekeminen 100% kierrätettäväksi OECD-maissa sekä kierrätettyjen materiaalin käytön lisääminen tuotteiden valmistuksessa.

Vuodesta 2021 lähtien Xbox Series S -konsolien muoviosista vähintään 28 prosenttia on valmistettu kierrätysmuovista ja Microsoft on ilmoittanut säästävänsä vuosittain yli 500 000 kiloa muovia, sen jälkeen kun se vaihtoi Xbox lahjakorttien materiaalin muovista pahviin.

Myös Microsoftin Cloud Gaming -palvelut aikovat jatkossa olla ympäristöystävällisiä sillä firman tavoitteena on siirtää pilvipelausta pyörittävät Azure-palvelinkeskukset vuoteen 2025 pyörimään täysin uusiutuvan energian varassa.

Pelaajat voivat Microsoftin mukaan virransäästötilan lisäksi auttaa esimerkiksi käyttämällä hyväksi Microsoftin ilmaista takaisinlähetysohjelmaa, jolla rikkinäisen tuotteen voi lähettää postitse ilmaiseksi kierrätykseen. Lisäksi firman mukaan muovinkäytöstä huolehtivien pelaajien kannattaa harkita ohjainten hankkimista Xbox Design Labin kautta, jolloin ne pitävät sisällään kierrätysmuovia.


Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Dr Disrespect ja Twi... Dead Space -uusiover... >

Keskustelut (1 viestiä)

btpaofja9orjwng

12.03.2022 klo 20.30

tai sit pelaa nesilla kuluttaa 5w vastaan xsxn 800w
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova