Tuorein sisältö

Harmittaako PlayStation 5:n heikko saatavuus? Näin pääset pelaamaan sen huippupelejä halvemmalla!

01.04.2022 klo 01.04 | Luettu: 3525 kertaa | Teksti: Jerppe Stoltenstolten

Maailmanlaajuinen komponenttipula on iskenyt lujasti pelikonsoleihin, ja etenkin PlayStation 5:n hankkimisesta on tullut lähes mahdotonta. Samalla sille on julkaistu Returnalin kaltaisia huippupelejä, joita ei voi kokea muilla alustoilla.

Vaan kun hätä on suurin, on apukin lähellä! Kanadalainen Sucker Swindlers Group on kehittänyt järjestelmän, jolla voidaan emuloida PS5:n tehoa muodostamalla laskentaklusteri vanhemmista PlayStation-konsoleista. Vain Sony-konsolit kelpaavat, sillä muuten pelilevyjen aitoustunnistus ei toimi.

Järjestelmän keskiössä on Raspberry Pi, johon konsolit yhdistetään verkkokeskittimen kautta. Raspiin ladataan SSG:n kehittämä ohjelmisto, joka jakaa pääkonsolilta tulevat laskentatehtävät eri yksiköille ja palauttaa ne sitten pääkonsolille. Pääkonsoliksi taas vaaditaan PlayStation 4 Pro. Lisälaskentayksiköiksi tarvitaan vähintään yksi PS4 ja PS3, mutta mitä enemmän konsoleita verkkoon saa, sitä parempi pelien päivitysnopeus on.

Alla olevasta kuvasta on selkeyden vuoksi jätetty pois konsoleiden virtajohdot, mutta melkoinen soppa tästä syntyy ilman niitäkin!Kun kaikki konsolit on kytketty päälle, lisälaskentayksiköihin käynnistetään SSG:n kehittämä ohjelmisto, joka tekee niistä klusterin solmukohtia. Ne vastaanottavat paketteja Raspilta verkon kautta ja lähettävät ne sitten takaisin. Tätä varten käytössä on oltava vähintään 1 Gbps:n nopeuteen kykenevä reititin, itse käytin kokeilussani Zyxelin reititin/palomuuria.
Kun PS4 Pron sisään asetetaan PS5-levy, SSG:n ohjelmisto kaappaa koneen hallinnan ja alkaa prosessoida pelidataa. Mitä enemmän konsoleita klusteriin on kerätty, sitä paremmin pelit toimivat. Yhden PS4 Pron, PS4:n ja kolmen PS3:n yhdistelmällä sain Returnalin pyörimään 1080p-tarkkuudella 25-30 fps – siis hitaasti, mutta aivan pelattavasti! Lisäämällä enemmän PS4-konsoleita olisi todennäköisesti mahdollista päästä jopa 60 fps:n päivitysnopeuteen.Monimutkaisuuden lisäksi järjestelmän huono puoli on suuri virrankulutus. Etenkin vanhan mallin PS3 vie jopa yli 300 W sähköä, joten esimerkin mukaisen klusterin ruokkiminen vaatii yli kilowatin tehon. Nykyisellä sähkön hinnalla systeemiä ei siis kannata pitää käynnissä tuntikausia.

Tästä huolimatta on verraton etu, että vanhaa rautaa voi tällä tavoin hyödyntää ja päästä kokeilemaan uusimpia pelejä! SSG on tehnyt käyttöönotosta myös videon, jonka voi katsoa täältä.

V2.fi | Jerppe Stoltenstolten
< Capcom on tekemässä ... Kehuttu Hyper Light ... >

Keskustelut (6 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

01.04.2022 klo 07.33

Tuollaistahan voisi kokeillakin. Harmi kun taloudesta löytyy vain PS 4, ei pro-mallia, sekä pari PS3:a. Raspberryjä löytyy, mutta toivottavasti vaatimuksena ei ole nelosversio, se kun on jo muussa käytössä. Ehkä siihen riittää kolmosversio kun niitä on käyttämättömänä. Ehkä jostain löytyisi halvalla PS4Pro, että tuota voisi kokeilla. Pitää haeskella kauppapaikoilta kohta, tosin voivat olla vähissä kun kaikki haluaa nyt koittaa tätä systeemiä. Ehkä kukaan ei edes halua myydä pro-malliaan, miksi haluaisi kun ovat sellaisen ostaneet. Ja kuulostaa kovalta tuollainen kilowatin kulutuskin. Enkä edes ole pelannut PS-pelejä vuosiin, enkä halua pelata PS5-pelejä. Pitäkää tunkkinne!
lainaa
jördis

01.04.2022 klo 10.28 1 tykkää tästä

no mä teen päätöksen jatkaa ps 4 pelaamiista kun siihen tulee samat pelit kuin ps 5,jätän tämän ps 5 kokonaan väliin ja ostan sitten uuden ps 6 konsolin.hyvin on pärjänyt ps 4 niin turha on enään ostaa ps 5 kun sekin on kohta ollut jo markkinoilla 2 vuotta.
lainaa
MPuro

Rekisteröitynyt 01.04.2017

01.04.2022 klo 11.28 5 tykkää tästä

Ohjeet epäselvät. Pleikkarini levyasemasta tursuaa vadelmapiirakkamössöä.
lainaa
asdfghjkl

01.04.2022 klo 11.30

Mielenkiintoinen ratkaisu. Vanhoja pleikkareita ei täältä löydy, mutta aion kyllä kokeilla toimiiko vastaava toteutus ps3- ja ps4-emulaattoreilla.
lainaa
the_jake

Rekisteröitynyt 06.02.2012

01.04.2022 klo 11.45

Tämän tekniikkahan on tuttua jo parin kymmenen vuoden takaa kun Saddam Husseinin Irak rakensi supertietokoneen 4000:lla Playstation 2 -konsolilla.
lainaa
FoxxCat

Rekisteröitynyt 05.09.2011

01.04.2022 klo 15.13 1 tykkää tästä

hatunnosto, ensimmäistä kertaa 11 vuoteen menin tämän sivuston aprillipilaan :D
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova