Tuorein sisältö

Osalla PlayStation-käyttäjistä klassikkopelien digiversiot ovat lakanneet toimimasta PS3- ja PlayStation Vita -konsoleilla

10.04.2022 klo 11.00 | Luettu: 1242 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenUseat PlayStation-pelaajat ovat alkaneet jakamaan kokemuksiaan sosiaalisessa mediassa uudesta klassikkopelien digitaalisia PSOne Classic -versioita koskevasta ongelmasta, jossa pelit eivät ole pelattavissa PlayStation 3- tai PlayStation Vita -laitteilla sillä pelien lisenssipäivämäärä on muuttunut vanhentuneeksi ja usein vielä usealla vuosikymmenellä.

Ongelma on koskettanut ainakin aivan äskettäin uusiojulkaisun saanutta klassikkoroolipeliä Chrono Cross mutta myös muita pelejä kuten Chrono Trigger, Final Fantasy VI, Final Fantasy Origins, Final Fantasy Tactics ja Rune Factory: Oceans. Yhden Reddit-käyttäjän mukaan tämän koko PlayStation Vitan pelikokoelma kärsii samasta ongelmasta.

Sony ei ole vielä virallisesti tiedottanut ongelman syistä mutta sosiaalisessa mediassa on spekuloitu ongelman taustalla olevan esimerkiksi bugi tai muu tekninen ongelma, joka pelauttaa pelien digitaalisten lisenssien vanhenemispäivämäärän Unix-ajan alkamishetkeen, joka on 1.1.1970 kello 00.00.

Pelien ostajat eivät tietenkään törmäisi ongelmaan, jos pelien lisensseillä ei jostain syystä olisi määritelty vanhentumispäivämäärää mutta toivottavasti Sony saa ratkaistua ongelman mahdollisimman pian, varsinkin kun pelifirman aiempi ilmoitus PS3- ja PS Vita -kauppojen sulkemisesta varmasti ajoi osan pelaajista hankkimaan sieltä haluamiaan pelejä, vaikka Sony kyllä peruikin sulkupäätöksen myöhemmin.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Lukuisista ongelmist... Segan yhteistyössä M... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova