Tuorein sisältö

Nintendo haluaa välttää Wii U:n kohtalon Switchin seuraajan kanssa

12.05.2022 klo 22.30 | Luettu: 1296 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenNintendon huippumenestyneen Switch-konsolin seuraajasta tai tehokkaammasta mallista on huhuiltu jo pitkään mutta japanilainen pelijätti on pääasiassa toppuutellut pelaajien odotuksia uudesta konsolista ainakaan lähiaikoina.

Asian taustalla on Nintendon toimitusjohtaja Shuntaro Furukawan mukaan se, että Nintendo tiedostaa siirtymisen seuraavaan konsoliin olevan erittäin haasteellista ja kertoi asian olevan firmalle iso huolenaihe.

Furakawa puhui asiasta yksityiskohtaisemmin äskettäin sijoittajille tarkoitetussa kyselysessiossa. Toimitusjohtajan mukaan "aiemman Wii, Nintendo DS ja muiden laitteiden parissa saadun kokemuksen perusteella on selvää, että yksi isoimmista esteistä on laitteistolta toiselle siirtymisen vaikeus".

Furakawa jatkaa "Tätä riskiä pienentääksemme, olemme keskittyneet rakentamaan pitkäaikaisia suhteita asiakkaiden kanssa. Samalla kun keskitymme julkaisemaan uusia pelejä Nintendo Switchille, niin myös tarjoamme palveluita, jotka käyttävät hyväkseen Nintendo-tilejä ja Nintendo-tuotteita myös pelien ulkopuolella. Tämän tarkoituksena on rakentaa kestävä suhde asiakkaiden kanssa".

Tässä valossa onkin erittäin ymmärrettävää, että Nintendo suhtautuu varovaisesti Switchin seuraajan julkaisuun. Nintendon vuonna 2006 julkaistu Wii-konsoli oli todella iso menestys ja myi yli 100 miljoonaa kappaletta mutta sen vuonna 2012 julkaistu seuraaja Wii U menestyi merkittävästi huonommin ja myi arvioiden mukaan vain noin 13,5 miljoonaa kappaletta.

Aivan välittömästi Switchin seuraajaa tuskin nähdään, sillä viime vuoden loppupuolella annetun talouskatsauksen yhteydessä Furakawa kertoi Switchin olevan vasta elinkaarensa puolivälissä ja Switchin myynti jatkuu yhä vahvana.

Lähteet: Nintendo Life, VGC

V2.fi | Mikko Seppänen
< EA-pomo: Battlefield... Alan Wake -juhlapäiv... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova