Tuorein sisältö

Tomb Raider, Deus Ex, Thief ja Legacy of Kain ovat kaikki Embracer Groupin tulevaisuuden visioissa

21.05.2022 klo 14.00 | Luettu: 2243 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenRuotsalainen pelifirma Embracer Group ilmoitti yllättäen toukokuun alussa sopineensa Square Enixin kanssa ostavansa noin 300 miljoonan dollarin kauppahinnalla lukuisia tunnettuna pelistudioita sekä näiden luotsaamien pelisarjojen oikeuksia.

Todennäköisesti loppuvuoden aikana vahvistuvassa kaupassa Embracerin haltuun siirtyvät sellaiset tunnetun pelinkehittäjät, kuten Eidos Montréal ja Crystal Dynamics sekä pelisarjat kuten Tomb Raider, Deus Ex, Thief ja Legacy of Kain.

Tällä viikolla Embracer Groupin toimitusjohtaja Lars Wingefors kommentoi pelifirman suunnitelmia viimeisimmän vuosikatsauksen yhteydessä juuri hankkimiaan firmoja koskien. Wingeforsin mukaan ostoilmoitus on ensinnäkin saanut äärimmäisen positiivisen vastaanoton ja pelifirma näkee suuren potentiaalin, ei pelkästään jatko-osien suhteen mutta myös uusioversioiden, remasterointien, spin-off-pelien ja jopa transmediaprojektien suhteen.

Pelisarjojen uuden omistajan mukaan Tomb Raider -pelit ovat myyneet noin 88 miljoonaa kappaletta, kun taas Deus Ex on myynyt yhteensä noin 12 miljoonaa. Onkin siis luonnollista, että Embracer näkee molemmissa pelisarjoissa potentiaalia mutta mielenkiintoisesti myös enemmän kulttimainetta nauttiva Legacy of Kain -pelisarja sai erillisen maininnan, vaikka sarjan edellisen yksinpelin julkaisusta on pian jo 20 vuotta.

Tämän vuoden huhtikuussa Crystal Dynamics ilmoitti virallisesti seuraavan Tomb Raider -pelin edenneen tuotantoon käyttäen uutta Unreal Engine 5 -pelimoottoria mutta toistaiseksi on epävarmaa vaikuttaako omistajan vaihtuminen pelisarjan seuraavaan osaan vai antaako Embracer Group pelinkehittäjälle vapaat kädet edetä haluamallaan tavalla.

Square Enix on ilmoittanut käyttävänsä kaupasta saadut rahat pilviteknologian, lohkoketjujen ja uusien pelistudioiden perustamiseen mutta myynnissä omistajaa vaihtavien pelisarjojen fanit eivät välttämättä jää kaipaamaan edellistä isäntää, sillä huolimatta miljoonamyynneistä japanilainen pelifirma ilmoitti usein olleensa pettynyt esimerkiksi Deus Ex ja Tomb Raider -pelisarjojen pelien menestykseen.

Nähtäväksi nyt siis jääkin kuinka hyvin tai millaisella aikataululla Embracer Group aikoo seurata nyt ilmoittamiaan alustavia suunnitelmia hankkimiensa pelisarjojen suhteen.

Lähde: VGC

V2.fi | Mikko Seppänen
< Sony esitteli tuleva... Huhujen mukaan EA et... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova