Tuorein sisältö

Diablo Immortal on tienannut kritiikistä huolimatta kahdessa viikossa jo yli 24 miljoonaa dollaria

19.06.2022 klo 11.00 | Luettu: 789 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenKesäkuun 2. päivä ilmestynyt Diablo Immortal on kerännyt runsaasti kritiikkiä pelaajilta sen aggressiivisiksi kutsutuista mikromaksuista mutta tämä ei kuitenkaan ole erityisemmin ilmeisesti haitannut pelin menestystä, sillä mobiilimarkkinoiden analyysiin keskittynyt AppMagic-sivusto arvioi pelinkehittäjä Blizzard Entertainmentin tienanneen jo yli 24 miljoonaa dollaria pelin kahden ensimmäisen julkaisuviikon aikana.

Blizzardin mukaan Diablo Immortalia on ehditty jo lataamaan yli kymmenen miljoonaa kertaa ja AppMagic-sivuston mukaan peli on ollut suosituin Yhdysvalloissa ja Etelä-Koreassa, joiden pelaajat ovat vastaavasti vastuussa 43 ja 23 prosentista pelin kaikesta tuotosta.Huomioimisen arvoista on, että AppMagic-sivuston arvioista puuttuu samaan aikaan pelin mobiiliversioiden kanssa avoimena betaversiona julkaistun PC-version tiedot, joten riippuen PC-pelaajien käyttämästä rahasta, niin pelin todellinen tuotto voi olla jopa paljon yli 24 miljoonaa dollaria.

Huolimatta siitä, että Metacritic-sivustolla käyttäjät äänestivät pelille ainakin hetkellisesti koko sivuston kaikkien aikojen huonoimman käyttäjäarvosanan, niin Googlen Play Storessa ja Applen App Storessa käyttäjien arviot ovat olleet enemmän positiivisia.

Tällä hetkellä 593 tuhannen arvion antama keskiarvosana Diablo Immortalille on Play Storessa 3,6/5 ja käyttäjien arvosana on vielä parempi Applen sovelluskaupassa, jossa 92,3 tuhatta arvostelua on antanut pelille 4,5/5 arvosanan. Arvioiden tilanne voi tietenkin muuttua ajan kanssa mutta mikromaksuihin käytetyssä rahassa ei tällä kertaa poikkeuksellisesti ole juurikaan eroa Android ja iOS-alustojen välillä vaan AppMagic-sivuston mukaan 13 miljoonaa tuotosta tuli App Storesta ja 11,3 miljoonaa Google Playsta.

Nähtäväksi kuitenkin jää vaikuttaako pelin saama negatiivinen huomio mahdollisesti tulevan Diablo IV -pelin vastaanottoon, sillä mobiilimarkkinoilla pelin kohdeyleisö voi olla hieman erilaista kuin pelisarjan perinteiset fanit. Ainakin pelinkehittäjä Blizzard on pyrkinyt jo nyt vakuuttamaan pelaajia siitä, että Diablo IV ei tule sisältämään kuin maksullisia kosmeettisia esineitä ja merkittäviä tarinallisia lisäosia.

Lähde: GamesIndustry.biz

V2.fi | Mikko Seppänen
< V2.fi:n laiteuutiset... Vuotanut pelikuva pa... >

Keskustelut (2 viestiä)

Refloni

Rekisteröitynyt 08.01.2017

19.06.2022 klo 13.34 8 tykkää tästä

Peliala on tuhoon tuomittu. Hyvä kuvituskuva muuten.
lainaa
gisjsjgkwkfjgjwjf

20.06.2022 klo 08.44

retropelaaminen ja pelaaminen ovat muuttuneet ihan eri asioiksi. ennen retropelattiin kun haluttiin muistella menneita nyt retropelataan kun halutaan pelata erilaisia peleja. omakin 90 00 ja 10 lukujen backlog on alkanut kulumaan kun talla vuosikymmenella tehtyjen pelien ostaminen on loppunut kuin seinaan
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova