Tuorein sisältö

Bandai Namco joutui tietomurron kohteeksi - hakkerit saivat mahdollisesti käsiinsä ainakin aasialaisten käyttäjien tietoja

13.07.2022 klo 20.00 | Luettu: 796 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenBandai Namco on vahvistanut olleensa viimeisin tietomurron kohteeksi joutunut pelialan yritys, kun se kertoi Eurogamer-sivustolle hakkerien päässeen käsiksi heinäkuun alussa useisiin pelijulkaisijan Aasiassa sijaitseviin järjestelmiin.

Tietomurron takana on mahdollisesti kiristyshaittaohjelmia käyttävä ALPHV-ryhmittymä ja Bandai Namco myöntää, että sen seurauksena hakkerien käsiin on mahdollisesti päätynyt firman lelu- ja harrastetuotteisiin liittyviä asiakastietoja aasialaisilta käyttäjiltä.

Muun muassa Elden Ring-, Dark Souls- ja Tekken-pelisarjoista tunnetun pelijulkaisijan rinnakkaisyritys Bandai onkin merkittävä toimija lelualalla ja on tunnettu erityisesti Gundam-pienoismallien sekä lukuisten lisenssilelujen valmistajana, joten potentiaalisesti tietomurto koskee erittäin laajaa käyttäjäkuntaa.

Lausunnossaan Bandai Namco pahoittelee tapahtunutta mutta myös lupaa tutkia tietomurron laajuutta sekä ilmoittaa niiden tuloksista. Samalla yritys myös vakuuttaa työskentelevänsä ulkoisten asiantuntijoiden kanssa varmistaakseen, ettei vastaavaa pääse enää tapahtumaan tulevaisuudessa.

Lähde: GamesIndustry.biz

V2.fi | Mikko Seppänen
< Dead or Alive -pelie... Twitch alentaa strii... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova