Tuorein sisältö

Taiteilija syyttää Call of Dutyn kopioineen luvatta pörröisen koirasoturin ulkonäön

31.07.2022 klo 17.00 | Luettu: 1344 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenSuosittu battle royale -räiskintä Call of Duty: Warzone esitteli aiemmin tällä viikolla pelin tulevan neljännen kauden sisältöä, johon kuuluu virallisesti lisensoitua sisältöä kuten Terminator-sarjasta tutut Arnold Schwarzeneggerin näyttelemä T-800 ja Robert Patrickin esittämä T-1000 -robotit.

Päivityksen mukana tulee myös aiemmasta tuttuun tapaan joukko uusia skinejä useille hahmoille, joista huomiota herättävin oli varmasti pörröinen samojedinkoira-ulkoasu pelin etelä-korealaiselle Kim Tae Youngille. Pelaajien lisäksi uusi skini herätti myös konseptitaitelija Sail Linin huomion, jonka mukaan tulevan päivityksen Loyal Samoyed -niminen ulkoasu on häpeilemätön plagiaatti Linin kaksi vuotta sitten ArtStation-sivulla julkaisemasta Samoye Medical -designista.Taiteilija tuo julkaisemassaan Twiitissä esille useita hyviä esimerkkejä samankaltaisuuksista, jotka esiintyvät tulevan päivityksen skinissä ja taiteilijan kaksi vuotta vanhassa kuvassa. Täsmälleen saman koirarodun lisäksi, näitä ovat muun muassa samanlainen huivi, identtinen kyynärpääsuoja ja hahmon olkavarressa oleva kangasmerkki. Yhtäläisyydet vaikuttavat kuvien perusteella enemmän kuin puhtaalta sattumalta.

Pelijulkaisija Activision Blizzard tai pelinkehittäjät Raven Software ja Infinity Ward eivät ole virallisesti kommentoineet plagiointisyytöksiä mutta mielenkiintoisesti pelin verkkosivuilta on poistettu päivityksestä kertovasta julkaisusta siinä aiemmin olleet kuvat kohun keskellä olevasta skinistä. Ne kuitenkin löytyvät yhä esimerkiksi sivun Waybackmachine -versiosta.

Nähtäväksi jääkin aikooko pelijätti yksinkertaisesti vain poistaa julkisesti kaikki maininnat peliskinin sisältämästä Floof Fury Tracer Pack -sisällöstä ja pitää mukana pelissä vai ottaako mahdollisesti pelinkehittäjä Raven Software yhteyttä tekijään ja tarjoaa korvauksia tai sisällön poistamista tulevasta päivityksestä.


Lähde: Kotaku

V2.fi | Mikko Seppänen
< Dr Disrespectin peli... Indonesian hallitus ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova