Tuorein sisältö

Huhujen mukaan Microsoft harkitsee jopa Activision Blizzardin toimintojen pois vetämistä Iso-Britanniasta, jos viranomaiset eivät hyväksy jättikauppoja

04.06.2023 klo 17.15 | Luettu: 1316 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenMicrosoftin suunnittelemat jättikaupat pelijulkaisija Activision Blizzardista ovat edenneet valtaosassa merkittävistä markkina-alueista ja saaneet näissä viranomaisten hyväksynnän mutta Ison-Britanniassa kilpailu- ja markkinaviranomainen (CMA) ei puoltanut yhtiöiden välistä kauppaa, koska sen näkemyksen mukaan kaupat aiheuttaisivat kilpailun heikkenemistä etenin pilvipalvelupelaamisen saralla.

Brittiviranomaisten ratkaisu sai tietenkin välittömästi kritiikkiä Microsoftin johdolta ja yritys on haastanut päätöksen oikeudessa mutta Bloomberg-sivuston lähteiden mukaan Microsoft on myös samaan aikaan keskustellut asianajajiensa kanssa eri vaihtoehdoista, jos viranomaisten päätöstä ei pyörretä.

Radikaalimpien ehdotusten mukaan Microsoft voisi yksinkertaisesti vetää Activision Blizzardin toiminnan virallisesti pois Iso-Britanniasta ja täten ohittaa kilpailu- ja markkinaviranomaisten valvontavallan kokonaan. Koska EU on hyväksynyt omalta osaltaan jättikaupat, niin teoriassa Microsoft voisi siirtää virallisen edustuksen esimerkiksi Irlantiin ja jättää pelien levityksen Iso-Britanniassa kolmannen osapuolen hoidettavaksi.

Se miten tämä voisi vaikuttaa Microsoftin Xbox-konsoleihin liittyvään muuten toimintaan, kuten esimerkiksi pilvipelauspalveluihin tai Xbox Game Pass -palveluun Iso-Britanniassa eivät lähteet tarkemmin kommentoineet mutta koska ne kytkeytyvät olennaisesti osaksi Microsoftin suunnitelmia Activision Blizzard -kauppojen suhteen, niin asia voi mennä hyvinkin monimutkaiseksi käyttäjien kannalta.

Microsoftin valmius näinkin äärimmäisiin toimiin kertoo selkeästi siitä, kuinka vahvasti se haluaa kauppojen toteutuvat ja tätä edistääkseen Microsoftin toimitusjohtaja Brad Smith onkin tapaamassa ensi viikolla Iso-Britannian valtiovarainministerin Jeremy Huntin keskustellakseen CMA:n päätöksestä.

Osa Iso-Britannian politiikoista, etenkin hallitsevasta konservatiivipuolueesta on myös ilmoittanut olleensa turhautunut valvontaviranomaisten päätökseen mutta samaan aikaan Bloombergin lähteiden mukaan brittipoliitikot ovat olleet tyytymättömiä siihen, kuinka Microsoftin johto on ryöpyttänyt Iso-Britanniaan julkisesti ja kutsuneet sitä Euroopan unionia huonommaksi paikaksi yrityksille.

Iso-Britannia ei kuitenkaan ole ainoa oleellinen markkina-alue missä Microsoftin suunnitellut jättikaupat ovat vastatuulessa, sillä Yhdysvaltain kauppakomissio on myös haastanut firman oikeuteen estääkseen Activision Blizzard -kauppojen toteutuminen.

Vaikuttaa kuitenkin siltä, että Microsoft uskoo voittavansa todennäköisemmin oikeusjutun Yhdysvalloissa ja kauppojen saavan siellä helpommin hyväksynnän, koska firma ei ole käyttänyt lähellekään niin paljon aikaa ja energiaa sen taistelemiseen verrattuna Iso-Britannian kilpailu- ja markkinaviranomaisen päätökseen.

Toistaiseksi jää vielä nähtäväksi miten jättikauppojen lopulta käy mutta huhujen perusteella vaikuttaa siltä, että Microsoft on valmis tekemään lähes kaikkensa varmistaakseen niiden toteutuminen.

V2.fi | Mikko Seppänen
< Nintendo julkisti uu... Uutuuspeleistä innos... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova