Tuorein sisältö

Ruotsalainen Embracer Group kävi taas ostoksilla ja kauppakärryihin tarttuivat muun muassa Taru sormusten herrasta ja Hobitti

18.08.2022 klo 11.00 | Luettu: 443 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Ruotsalainen pelitalo Embracer Group on käynyt taas ostoksilla. Tällä kertaa ostoskärryihin tarttuivat Middle-earth Enterprises, Limited Run Games (fyysisten pelien julkaisija), Singtrix, Tuxedo Labs ja Tripwire Interactive (Killing Floor). Näistä lienee mielenkiintoisin hankinta on Middle-earth Enterprises, joka antaa oikeudet muun muassa Taru sormusten herrasta -tuotoksiin ja Hobittiin. Middle-earth Enterprisesin kauppahintaa ei ole julkaistu, sillä osapuolet eivät halua kertoa hintaa kaupallisista syistä.

Kauppa ei kuitenkaan tarkoita, että Embracer Group omistaisi kaikki oikeudet esimerkiksi Taru sormusten herraan tai Hobittiin, vaan kyseiset oikeudet antaa mahdollisuuden toteuttaa näistä muun muassa erilaisia pelejä, elokuvia, näytelmiä ja keräilyesineitä.

Embracer Group on vuonna 2011 perustettu pelitalo. Vuosien aikana yhtiö on hankkinut itselleen lukuisia yhtiöitä. Vuonna 2018 yhtiö hankki itselleen esimerkiksi Koch Median (nykyisin Plaion), joka toimii pelitalon tytäryhtiönä THQ Nordicin tavoin. Toukokuussa Square Enix myi Embracer Groupille Crystal Dynamicsin, Eidos Montrealin ja Square Enix Montrealin. Kaupan valmistumista odotellaan vielä, mutta tuolloin pelitalolle siirtyivät muun muassa Tomb Raiderin oikeudet.

Lähde: PC Gamer, Embracerin lehdistötiedote

V2.fi | Miia Lyyra
< Videoarvostelu: Who ... Videoarvostelu: Grav... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova