Tuorein sisältö

Xbox-pomo haluaa Call of Dutyn, Overwatchin ja Diablon Xbox Game Pass -palveluun mutta lupaa pelien saapuvan heti julkaisupäivänä myös PlayStationille - samaan aikaan brittiviranomaiset haluavat Microsoftin Activision Blizzard -kaupat tarkempaan syyniin

01.09.2022 klo 20.00 | Luettu: 4138 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenXbox-pomo Phil Spencer on uudessa blogikirjoituksessa valottanut Microsoftin tulevaisuuden suunnitelmia jos lähes 70 miljardin dollarin kauppa pelijulkaisija Activision Blizzardin hankinnasta saa viranomaisten hyväksynnän.

Spencerin mukaan yksi isoin tekijä kauppojen taustalla on Microsoftin halu kasvattaa Xbox Game Pass -palvelua, joka firman ajattelun mukaan antaa pelaajille enemmän tapoja ja alustoja päästä pelaamaan haluamiaan pelejä sekä pelinkehittäjille mahdollisuuden tavoittaa uusia yleisöjä.

Tämän strategian osana on tuoda Activision Blizzardin suosituimmat pelisarjat, kuten Call of Duty, Overwatch ja Diablo osaksi Xbox Game Pass -palvelua mutta myös käyttää pelijulkaisijan osaamista ja kokemusta mobiilipuolelta laajentaakseen pelinkehitystä siihen suuntaan ja samalla myös tuoda mobiilipelaajien ulottuville Game Pass -palvelun valikoima.

Tässä mielessä Microsoftin strategiassa on nähtävissä samankaltaisuutta myös Sonyn suunnitelmiin, joka juuri viime viikolla ilmoitti ostaneensa kotimaisen mobiilipeleihin erikoistuneen Savage Games -pelistudion. Tosin skaalansa puolesta kaupat eivät ole täysin verrannollisia, sillä Activision Blizzard kauppojen myötä Microsoft saisi itselleen myös mobiilimarkkinoiden jättiläisen pelinkehittäjä Kingin muodossa.

Osittain Spencerin julkaisema kirjoitus on kuitenkin varmaan myös reaktio Iso-Britannian kilpailuviranomaisten ilmoitukseen, että se aikoo perehtyä tarkemmin suunniteltuun kauppaan. Syynä tarkempaan syynäämiseen on se, että Activision Blizzard kauppojen toteutuessa Microsoft omistaisi juurikin Call of Dutyn tyyppiset pelisarjat, joita jopa kilpailuviranomaiset pitävät niin merkittävinä että ne vaikuttavat pelaajien kulutuskäyttäytymiseen.

Tämän vuoksi Spencer jälleen vakuuttaakin kirjoituksessaan Microsoftin olevan sitoutunut tuomaan pelisarjat yhä jatkossakin PlayStation-konsoleille ja täsmälleen samoina versioina. Tosin tästä voi olla ehkä luettavissa rivien välissä, että toisin kuin aiempina vuosina niin Sony tuskin enää saa hankittua pelien PlayStation-versioille yksinoikeussisältöä.

Nähtäväksi jääkin tuleeko viranomaisten tarkemmat tutkimukset kaatamaan kauppoja mutta ainakin Activisionin kontroversiaali johtaja Bobby Kotick uskoo kauppojen sulkeutuvan ensi vuoden kesään mennessä.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Huhu: tässä kuussa p... Sonyn mukaan pelinke... >

Keskustelut (2 viestiä)

faarao

01.09.2022 klo 20.38 3 tykkää tästä

laittakaa pleikkupojille ylimääräinen hinta call of duty peleille kun ne diggaa maksaa aina ylihintaa peleistä.esim last of us 1 ne makselee 80 ekee mieluusti.
lainaa
Ari

04.09.2022 klo 23.16

se ei tule onnistumaan kilpailu viraomaiset päätää sen asian ja voi olla että sitä kokokaupaa tulla hyväksymtaa eu ja briteissa koska mikkisofta saa vaikuitaa mitä kuluttajien pitäisi osta ja last of us ei maksa 80e vaan 69.90e
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova