Tuorein sisältö

Sonyn mukaan pelinkehittäjien on entistä helpompaa tuoda pelinsä PSVR 2 -laitteelle

01.09.2022 klo 22.00 | Luettu: 1383 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenSonyn mukaan pelinkehittäjien on entistäkin helpompaa uusien työvälineiden ja tuttujen kehitystyökalujen ansiosta tuoda pelinsä ensi vuoden alkupuolella ilmestyvälle PlayStation VR 2 -laitteelle.

Asiasta puhuivat Sonyn Yasuo Takahashi ja Kenjo Akiyama kehittäjille tarkoitetussa Computer Entertainment Developers Conference 2022 -tapahtumassa, jossa johtajat kertoivat tarkemmin ohjelmistoratkaisuista joiden tarkoitus on helpottaa PSVR2-pelien kehitystä.

CEDEC-tapahtumassa pitämässään esitelmässä Takahashi ja Akiyama kertoivat PSVR2:n käyttävän samaa ohjelmistokehityspakettia (software development kit) kuin PlayStation 5 -konsoli, joten pelinkehittäjien on erityisen helppoa tehdä jo julkaistuista PS5-peleistä versioita PSVR2-laitteelle.

Lisäksi SDK:n luvataan Unity- ja Unreal-pelimoottoreilla tehtyjä pelejä, joten pelinkehittäjien on jatkossa myös helppoa tuoda tai viedä pelejään muilta VR-alustoilta. Kehitysympäristöstä löytyy myös uusia ominaisuuksia, joiden tarkoituksena on auttaa pelinkehittäjiä testaamaan pelejään.

Esitelmässä raporttien mukaan mainittiin ainakin ohjelma, joka auttaa kehittäjiä kokeilemaan tulevien PSVR2-lasien ominaisuuksia. Näihin kuuluu esimerkiksi VR-lasien värähtely erilaisten ääniefektien, kuten askelten ja ampumisen perusteella.

Kehitysympäristöstä löytyy jopa visailuun perustuva Comfort Sample -niminen työväline, jonka tarkoituksena on testata kehittäjien tietämystä erilaisia kysymyksiä ja näiden perusteella auttaa löytämään syyllinen tiettyihin bugeihin.

Sony ei ole vielä virallisesti antanut PSVR2-laseille tarkempaa julkaisuikkunaa kuin ensi vuoden alkupuoli ja täysin avoimena on myös tulevien VR-lasien hinta. Kuitenkin onnekkaimmat pääsevät jo kokeilemaan PlayStation VR 2 -laseja syyskuun puolessa välissä järjestettävässä Tokyo Game Show 2022 -tapahtumassa, jossa Resident Evil Villagesta on pelattavissa sen tekeillä oleva VR-versio.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Xbox-pomo haluaa Cal... World of Warships ja... >

Keskustelut (3 viestiä)

maker

02.09.2022 klo 09.59 1 tykkää tästä

taitaa olla ihan lelu koko härpäke.
lainaa
jfoajtownfnwkal

02.09.2022 klo 14.28

ei tule toimimaan jos tehdaan versioita telkkupeleista vraan vrn pitaa oikeasti kayttaa vraa. ei yhtaan kiinnosta pelata villagea vrna kun ei se sovi kotiymparistoon mitenkaan
lainaa
Refloni

Rekisteröitynyt 08.01.2017

02.09.2022 klo 15.26

jfoajtownfnwkal kirjoitti:
ei tule toimimaan jos tehdaan versioita telkkupeleista vraan vrn pitaa oikeasti kayttaa vraa. ei yhtaan kiinnosta pelata villagea vrna kun ei se sovi kotiymparistoon mitenkaan

Ei välttämättä. Esim. Hellbladesta, No Man's Skysta ja Bethesdan hiekkalaatikoista on tehty ihan toimivat VR-versiot. Parhaiten tietysti toimii alusta asti VR:lle suunnitellut pelit, mutta kyllä nuo porttauksetkin yleensä päteviä on.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova