Tuorein sisältö

Himmel, sukeltakaa! World of Warships ja harmaat sudet

06.10.2022 klo 22.12 | Luettu: 3165 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Sukellusveneet, nuo merten sukkelat pikku kierolaiset, saapuvat pikapuoliin kiusaamaan kunnon sotureita, jotka kiitävät kauniilla purtiloillaan World of Warshipsin lainehilla. Sillä mikäs sen ikävämpää, kuin puksuttaa taistelulaivalla kaikessa rauhassa ja sitten näkymättömän ilkiöisen torpedot iskeytyvätkin kylkeen. Tai no, onhan se sitäkin hauskempaa sukellusvenekapteenin mielestä.

Verkkomoninpeli World of Warships on kokenut vuosien mittaan monia muutoksia, ei kuitenkaan dramaattisia muutoksia. Se on edelleen ensiluokkainen taktikoivan, aikuisen pelaajan rauhallistempoinen strategiasimulaatio, jossa erilaiset sotalaivat ottavat yhteen meritaisteluissa. Vanhimman pään laivat ovat noin ensimmäisen maailmansodan ajalta, kun taas moderneimmat ja kehittyneimmät ovat toisen maailmansodan loppupään aitoa, prototyypättyä ja suunniteltua kalustoa.

Pinta-alusten eli hävittäjien, risteilijöiden ja taistelulaivojen lisäksi merellä seilaa myös lentotukialuksia, jotka ovat monien Warships-pelaajien perivihan kohde. Toisaalta, kaltaiseni puolivannoutuneet tukialuskapteenit nauttivat toki syvästi, kun vastustajien tiimissä joku hermostuu oikein kunnolla torpedo- ja syöksypommittajieni tuhoisaan jälkeen heidän keskuudessaan. Nyt tukialukset saavat kuitenkin rinnalleen uuden vihakin, sukellusveneet.
Sukellusveneitä on koeponnistettu pelissä jo pidemmän aikaan, mutta nyt ne saapuvat kaikkien ulottuville pelin tavanomaiseen teknologiapuuhun. Alkuvaiheessa pelissä on saatavilla Saksan ja Yhdysvaltain sukellusveneitä Tier VI- ja VII -tasoilla.

Sukellusveneet ovat pelillisesti metkoja kamppeita. Ne ovat verrattain hitaita, etenkin sukeltaessaan. Sukelluksissa veneiden pinnanalaista toimintamatkaa ja -aikaa rajoittaa akkujen riittävyys, eli loputtomiin pinnan alla ei voi pysytellä. Pinnalla sukellusveneella on pitkä havaintomatka, mutta muut alukset ja lentokoneet näkevät veneet normaalisti vain lyhyeltä etäisyydeltä. Veneiden torpedojen kantamakaan ei ole maailman parasta luokkaa.

Taktisia rajoituksia on siis monia, millä varmistetaan ettei sukellusveneillä voi ottaa meritilaa noin vain haltuunsa. Mutta tiedusteluun, hiiviskelevään etenemiseen ja tietenkin salakavaliin väijytyksiin ja kieroihin iskuihin ne ovat omiaan. Taitavaa sukellusvenettä ei noin vain upoteta, oli se sitten pinnalla, periskooppisyvyydessä tai syvemmällä piileskelemässä. Jokaisen sukellusvenekipparin unelma on tietenkin väijyttää vihollisen lentotukialus, ja huikeimmillaan eräs testivaiheen kippari onnistui upottamaan tukialuksen veneensä kansitykillä.Sukellusvenekippareille on tarjolla upouusi operaatio, Wolf Pack, jossa seitsemän pelaajan tiimit jahtaavat sukellusveneillään tekoälyn ohjaamia saattueita.

Syksyn mittaan luvassa on myös erityisiä halloween-teemaisia operaatioita, uusittu kapteenien kykyjärjestelmä, päivityksiä matchmaking-järjestelmään ja muuta mukavaa.

Vierailemme Warshipsin sukellusveneiden parissa lähiviikkoina syvemmälle sukeltavien testien kera.

Lisätietoja: http://www.worldofwarships.eu
Lisää World of Warships -juttuja

Lue myös

V2.fi jättijuttu: World of Warships
World of Warships japanilaisen hävittäjäkapteenin silmin


V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Korkeimman tason saa... Steam Deckin voi nyt... >

Keskustelut (7 viestiä)

VihdinKuningas

07.10.2022 klo 10.53 4 tykkää tästä

Se oli Hitler sukeltakaa, ja tuttu korkkareista!
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

07.10.2022 klo 11.18 2 tykkää tästä

Ilmeeni kun joku yrittää haastaa Grendeliä Korkeajännitys-asioissa. Kyllä se oli nimenomaan himmel, look it up.
lainaa
Vihdinkuningas

07.10.2022 klo 16.11 3 tykkää tästä

Kyllä minä tiedän mitä siinä sanottiin, sillä minä katsoin sen eilen! Jos Hitler harrasti sukeltamista, niin silloin harrastan minäkin, ja haluan olla myös tuttu korkkareista!
lainaa
TaisteluJ

07.10.2022 klo 17.52 2 tykkää tästä

VihdinKuningas kirjoitti:
Se oli Hitler sukeltakaa, ja tuttu korkkareista!

Hah! Piti tulla laittamaan sama kommentti, mutta joku ehti ensin
lainaa
faarao

07.10.2022 klo 18.08 1 tykkää tästä

niin yksi myös korkkareista tuttu lause on että kuollut natsi on se paras natsi.sen muistaa aina kun pikkupoikana 80 luvulla luki sitä.
lainaa
Grendel

Moderaattori

Rekisteröitynyt 13.04.2007

08.10.2022 klo 21.12

Tähän kohtaan paheksuva kommentti ja vihjaus Korkeajännitys-lehtien uudelleenlukemisesta.
-jok
lainaa
VihdinKuningas

09.10.2022 klo 02.18 1 tykkää tästä

Tässä sinulle kaksi neuvoa: pidä turpa kiinni ja tee minulle voileipä.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova