Tuorein sisältö

Hiljalleen pari vuotta hautunut oikeusjuttu sai päätöksensä - oikeus määräsi Cooking Mama: Cookstar -pelin vedettäväksi pois myynnistä

19.11.2022 klo 15.05 | Luettu: 892 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenPari vuotta sitten Cooking Mama: Cookstar -pelin ympärillä pyöri villi huhumully, kun vedettiin pois myynnistä vain muutaman tunnin sen Nintendo Switchin eShopissa tapahtuneen julkaisun jälkeen. Jotkut epäilivät pelin jopa louhineen luvatta kryptovaluuttaa pelaajien konsoleilla, mutta todellisuudessa syy oli huomattavasti tylsempi ja kyseessä oli yksinkertaisesti kiista pelisarjan oikeudet omistavan japanilaisen Office Createn ja pelin julkaisseen Planet Entertainmentin välillä.

Office Create ei ollut vakuuttunut pelin kehittäneen 1st Playable Productions -pelistudion työstä ja vaati useita muutoksia peliin ennen sen julkaisua. Planet Entertainment ei näihin kuitenkaan japanilaisen firman mukaan vastannut tyydyttävästi vaan julkaisi pelin ilman Office Createn lupaa Nintendon kauppapaikkaan sekä markkinoi pelin PlayStation 4 -versiota muun muassa Euroopassa.

Huolimatta Office Createn vaatimuksista ja lisenssisopimuksen purusta, niin Cooking Mama: Cookstar -peli julkaistiin myös PlayStation 4 -konsolille. Japanilainen pelifirma oli kuitenkin vienyt aiempien uhkaustensa mukaisesti asian oikeuteen ja nyt Nintendo Life -sivusto oli huomannut oikeuden antaneen asiasta päätöksen 3. päivä lokakuuta.

Office Createn verkkosivuilla julkaistun tiedotteen mukaan vetoomustuomioistuin oli antanut päätöksen, jonka mukaan Planet Entertainmentilla ja sen toimitusjohtaja Steve Grossmanilla ei ollut oikeutta julkaista Cooking Mama: Cookstar -peliä PlayStation 4 -konsolille ja että firma oli käytännössä loukannut japanilaisen yrityksen immateriaalioikeuksia sekä olisi vastuullinen mahdollisista aiheutuneista vahingoista.

Päätöksen mukaan myös Cooking Mama: Cookstar -pelin PlayStation 4 -versio tulisi välittömästi poistaa myynnistä ja Office Create voi ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin varmistaakseen tämän tapahtumisen. Tämän lisäksi Office Create pahoittelee tiedotteessa Cookstar-pelin aiheuttamaan mahdollista mielipahaa sekä kiittää kaikkia pelisarjan faneja tuesta.

Toistaiseksi Cooking Mama: Cookstar -pelin PS4-versiota on yhä myynnissä erinäisissä verkkokaupoissa mutta jos pelin ehdottomasti haluaa Sonyn konsolille tai haluaa itselleen keräilykappaleen pois vedetystä pelistä, niin kannattaa mahdollisesti toimia nopeasti.Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Ilmaispelejä jälleen... Dead Space -luojan p... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova