Tuorein sisältö

Uusimman Cooking Mama -pelin ympärillä pyörii melkoinen soppa, jota voidaan ratkoa seuraavaksi oikeudessa

19.04.2020 klo 14.00 | Luettu: 1384 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenCooking Mama: Cookstar -pelin ympärillä on pyörinyt villi huhu mylly sen jälkeen, kun peli julkaistiin Nintendo Switchin eShop -kauppapaikkaan ja vedettiin pois myynnistä vain muutaman tunnin jälkeen.

Viimeisimmän Cooking Mama -pelisarjan osan ympärillä pyöriviin täysin perättömiin väitteisiin kuului esimerkiksi epäilyjä, että peli olisi käyttänyt pelaajien Switch -konsoleita louhiakseen ilman käyttäjien lupaa kryptovaluuttaa. Totuus oli sen sijaan paljon tavanomaisempi, pelisarjan luonut ja sen oikeudet omistava japanilainen Office Create vaati pelin poistamista, sillä ei ollut tyytyväinen pelin laatuun.

Office Create oli nimittäin lisensoinut pelisarjan oikeudet Planet Entertainment -julkaisijalle, joka oli antanut peli kehitettäväksi 1st Playable Productions -pelistudiolle. Japanilaiset eivät olleet vakuuttuneita pelistudion tuotoksista ja kokivat ettei peli edusta samaa laatua mitä pelisarjan fanit odottavat siltä.

Office Createn mukaan heidän vaatimuksistaan välittämättä ja ilman japanilaisten hyväksyntään Planet Entertainment meni silti julkaisemaan pelin Nintendon eShop -kauppaan. Tämän seurauksena Office Create lopetti välittömästi pelisarjan lisenssioikeudet ja vaatii Planet Entertainmentia lopettamaan pelin Playstation 4 -version markkinoinnin Euroopassa lakitoimien uhalla.

Julkaisija Planet Entertainment taas toteaa GamesIndustry.biz -sivustolle antamassaan lausunnossa, että heillä on täysi oikeus julkaista peli, sillä Office Create hyväksyi vuonna 2019 heille esitetyn yksityiskohtaisen pelisuunnitelman. Tämä suunnitelma oli se mitä pelin tehnyt pelistudio seurasi ja mikä julkaistiin Nintendo Switchille, pitäen sisällään Office Createn antamia ehdotuksia.

Julkaisijan mukaan pelin lähestyessä julkaisua Office Createn ja Planet Entertainmentin välille syntyi luovia eroja, jotka olivat lisenssisopimuksen ja sovitun pelisuunnitelman ulkopuolella.

Cooking Mama: Cookstar -pelin Euroopan levityksestä vastaava Koch Media antoi myös sivustolle lausunnon, jossa käytännössä sanoutuu irti koko sotkusta ja sanoo asian olevan Office Createn ja Planet Entertainmentin välinen.

Nähtäväksi siis jää tullaanko Cooking Mama: Cookstar -peliä näkemään enää lainkaan Switchillä tai Playstation 4 -konsolilla mutta selvää on, että lopputuloksena oli joka tapauksessa aikamoinen soppa.

Lähde: GamesIndustry.biz

V2.fi | Mikko Seppänen
< Mikä ihme on Sonyn p... Gears of War -pelisa... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova