Tuorein sisältö

Pelinkehittäjä varoittaa Arma 3 -pelikuvan käytöstä valeuutisten levityksessä ja tarjoaa vinkkejä väärennösten tunnistamiseen

29.11.2022 klo 23.15 | Luettu: 744 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenRealistisesta Arma-sotapeleistään tunnettu tšekkiläinen pelinkehittäjä Bohemia Interactive on julkaissut blogissaan lausunnon, jossa kertoo olevansa tietoinen viime aikaisista tapauksista, jossa pelistudion kehittämän Arma 3 -pelin pelikuvaa on käytetty valeuutisten levittämiseen, etenkin Ukrainan sotaa koskien.

Pelinkehittäjä tarjoaa samalla myös vinkkejä siihen miten suuri yleisö pystyy helpommin tunnistamaan väärennetyn pelikuvan ja täten mahdollisesti pysäyttää virheellisen tiedon leviämisen. Osa levitetyistä videoista on saanut näkyvyyttä sosiaalisen median lisäksi jopa valtavirtamediassa tai virallisissa hallituslähteissä, joten on ymmärrettävää, että Bohemia Interactive haluaa pyrkiä hillitsemään pelikuvan väärinkäyttöä.

Pelistudion mukaan Steam Workshopissa on tällä hetkellä saatavilla yli 20 000 Arma 3 -peliin liittyvää modia, joten pelaajien on todella helppo luoda ja simuloida lähes minkälaisia menneitä tai fiktiivisiä tulevia konflikteja. Tämän kääntöpuolena Bohemia Interactiven mukaan on kuitenkin se, että muokatusta pelistä on myös todella helppo luoda valeuutisia levittävää materiaalia.

Tämän vuoksi pelistudio on luonut lyhyen videon, joka vertaa pelin alkuperäistä kuvaa ja sitä miten siitä voidaan luoda valeuutisia levittävä versio esimerkiksi poistamalla peliäänet, käyttämällä heiluvaa kameraa sekä laskemalla kuvanlaatua reilusti.

Muita vinkkejä mitä Bohemia Interactive tarjoaa valevideoiden tunnistamiseen on muun muassa videon tarkkailu pelin käyttöliittymän elementtien videon reunoilla esiintymisen suhteen, epäluonnolliselta näyttävät ihmishahmot tai niiden puuttuminen kokonaan, epärealistiset ajoneuvot tai varusteet tai luonnottomalta vaikuttavat partikkeliefektit.

Vinkkien lisäksi pelinkehittäjä myös pyytää pelin pelaajia ja sisällöntuottajia käyttämään vastuullisesti luomaansa pelikuvaa ja välttämää klikkitarkoituksella luotuja otsikoita sekä selkeästi aina merkitsemään kyseessä olevan pelistä oleva video.Lähde: VGC

V2.fi | Mikko Seppänen
< Joulukuun PlayStatio... Joulukuun Xbox Games... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova