Tuorein sisältö

Genshin Impactin pelinkehittäjä metsästää tietovuotajia haastamalla Discordin oikeuteen

03.12.2022 klo 19.05 | Luettu: 1453 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenHuippusuositun ja miljardeja tahkonneen ilmaispeli Genshin Impactin kiinalainen pelinkehittäjä miHoYo ei ole erityisen hyvällä katsonut peliin kohdistuvia tietovuotoja ja pelistudion länsimainen tytäryhtiö Cognosphere onkin nyt TorrentFreak-sivuston mukaan haastanut Discordin oikeuteen saadakseen selville pelin tunnetuimpiin tietovuotajiin kuuluvan Ubatchan henkilöllisyyden.

Ubatcha on onnistunut kasaamaan tietovuodoillaan itselleen merkittävän seuraajamäärän Twitterissä (yli 465 000 seuraajaa) sekä virallisella Reddit-foorumeilla (yli 351 000 jäsentä). Tämän lisäksi Ubatchalla on varsin aktiivinen Discord-kanava, jolla on 272 000 jäsentä, joista jopa yli 60 000 on usein aktiivisena samaan aikaan.

Genshin Impactin tehnyt pelistudio ei kuitenkaan ole tietovuotajan suosiosta ollut kovinkaan innoissaan ja Ubatcha kertoikin sosiaalisessa mediassa noin kuukausi sitten saaneensa pelinkehittäjän edustajilta DMCA-ilmoituksen. Tämän jälkeen pelistudio kuitenkin vaihtoi taktiikkaa ja otti suoraan yhteyttä Discordiin, joka päätyi sulkemaan kokonaan toisen tietovuotajan palvelimen ja antoi varoituksen Ubatchalle.

Tällä viikolla Cognospheren edustajat kuitenkin veivät asian kokonaan uudelle tasolla, sillä firman asianajajat ovat haastaneet Discordin oikeuteen saadakseen selville Ubatchan oikean nimen. Perusteena oikeustoimille on pelistudion asianajajien mukaan "tekijänoikeuksien valvonta ja toimeenpano".

Tämä voi tarkoittaa laajaa skaalaa erilaisia toimia mukaan lukien oikeusjuttuja ja miHoYo on jo aiemmin vienyt oikeuteen muun muassa kiinalaisen videopalvelu Bilibilin sekä oikeusjutulla aiheuttanut ison Genshin Impact -aiheiseen Honey Hunter -wikisivston sulkeutumisen.

Tapauksen jatko riippuu pitkälti Discordin sekä Cognospheren asianajajien toimista sekä tietenkin siitä, mihin päätökseen tuomioistuin tapauksessa päätyy mutta tietovuotajille kiinalaisen pelistudion viesti on kuitenkin erittäin selvä.

Lähde: PC Gamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Marvelin Midnight Su... Bethesda-pomon mukaa... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova