Tuorein sisältö

Ubisoftin työntekijät menevät lakkoon - ammattiliitto suuttui toimitusjohtajan kommenteista

18.01.2023 klo 20.00 | Luettu: 1128 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Ubisoft Pariisin työntekijät menevät lakkoon 27. tammikuuta uutisoi PC Gamer. Lakon syynä on Ubisoftin toimitusjohtaja Yves Guillemotin lausunnot yrityksen taloudellisesta tilanteesta. Lakon vaatijana toimii Solidaires Informatique -liitto, joka valvoo työntekijöiden oikeuksia Ranskassa.

Aiemmin Ubisoft kertoi, että heidän kehittämänsä Skull and Bones viivästyy jälleen. Samalla Yves Guillemot ilmoitti, että yhtiö aikoo leikata kuluja noin 200 miljoonan euron edestä seuraavan kahden vuoden aikana. Säästötoimenpiteitä ovat mm. uudelleenjärjestelyt ja joistakin liiketoiminnoista luopuminen. Lisäksi Guillemot on lähettänyt Ubisoftin työntekijöille sähköpostia, jossa hän pyytää työntekijöitä sitoutumaan ja antamaan energiansa sille, että yhtiö saadaan takaisin menestyksen polulle. Lisäksi hän pyytää, että työntekijät olisivat säästäväisiä.

Yver Guillemotin lausunto vihastutti Solidaires Informatique -liittoa, jonka mukaan toimitusjohtajan kommentit olivat karmeita. Heidän mukaansa Ubisoft vierittää liikaa vastuuta ongelmista yhtiön työntekijöille. Lisäksi liitto epäilee, että tulossa olisi irtisanomisia ja palkkaan kohdistuvia leikkauksia. Ehkä jopa osastojen sulkemisia. Liitto kertoo, että työntekijöiltä vaaditaan paljon ilman korvausta. Liitto haluaakin, että Ubisoftin työntekijöiden palkkoihin tehdään 10 prosentin korotus. Lisäksi työntekijöiden työoloja pitäisi parantaa.


V2.fi | Miia Lyyra
< Pikakierros velholin... Ruotsista kajahtaa! ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova