Tuorein sisältö

Sonyn julkaisemien asiakirjojen mukaan PlayStation 6 tullaan julkaisemaan vuoden 2027 jälkeen

11.03.2023 klo 11.00 | Luettu: 1345 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenMicrosoftin pyrkimys hankkia pelijulkaisija Activision Blizzard itselleen on johtanut siihen, että useiden maiden valvontaviranomaiset ovat ottaneet pelialan tarkempaan tarkasteluun ja sen vuoksi lukuisat pelialan toimijat sekä kilpailevat konsolivalmistajat ovat päätyneet antamaan lausuntoja ja jakamaan sisäisiä tietoja viranomaisten kanssa.

Yksi tallainen taho on ollut Iso-Britannian kilpailu- ja markkinaviranomainen CMA, jolle Sony on antanut 22 sivua pitkän lausunnon koskien japanilaisen teknologiafirman näkemyksiä kauppojen mahdollisista vaikutuksista. Aiemmin useaan otteeseen kuultuja Call of Duty -pelisarjan merkitystä korostavien lausuntojen lisäksi tällä kertaa dokumentissa oli myös muutamia muita mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Dokumentissa mainitaan Sonyn seuraavan sukupolven PlayStation-konsoli ja vaikka julkaisun todennäköinen päivämäärä on julkaistuista dokumenteista sensuroitu, niin sivulla 8. olevasta muun tekstin kontekstista voidaan päätellä PlayStation 6 -konsolin julkaisun tapahtuvan todennäköisesti vasta vuoden 2027 jälkeen.

Sonyn mukaan Microsoftin tarjous saattaa Activisionin julkaisemat pelit saataville ainoastaan vuoteen 2027 saakka on riittämätön, sillä siihen mennessä kun PlayStation 6 ilmestyisi olisi Sony menettänyt pääsyn huippusuosittuun Call of Duty -pelisarjaan ja muihin Activisionin peleihin.

Tällä hetkellä vaikuttaa siis siltä, että Sonyn seuraava konsoli tullaan näkemään aikaisintaan 7 vuotta PlayStation 5:n vuonna 2020 tapahtuneen julkaisun jälkeen, mikä tekisi konsolien julkaisuvälistä lähes samaa luokkaa mitä valtaosalla aiemmista Playstationeista oli.

Alkuperäinen PlayStation ilmestyi vuonna 1994 ja sen seuraaja PlayStation 2 vuonna 2000. Vastaavasti PlayStation 2:n seuraaja PS3 ilmestyi 2006 ja PlayStation 4 vuonna 2013. Sonyn kotikonsolien julkaisuväli on siis ollut 6-7 vuotta ja mahdollinen PlayStation 6 sopisi hyvin tähän linjaan.

Mitään virallista seuraavasta PlayStation-konsolista tullaan tuskin kuulemaan vielä vuosiin, sillä Sony on vasta viimeisen vuoden aikana onnistunut vihdoinkin saamaan PS5:sta vaivanneen saatavuusongelmat hiljakseen hallintaan.

Lähde: PlayStation Lifestyle

V2.fi | Mikko Seppänen
< Square Enix kutsui F... Capcomin dinosaurusr... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova