Tuorein sisältö

Respawn avasi jo kolmannen pelistudion - suunnitelmana on pitää Apex Legends pyörimässä vielä seuraavat 10-15 vuotta

20.03.2023 klo 21.00 | Luettu: 373 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenPelinkehittäjä Respawn Entertainment on ilmoittanut avaamansa jo kolmannen pelistudio auttamaan Apex Legends -pelin kehityksessä.

Huolimatta pelin mobiiliversion sulkeutumisesta toukokuussa, niin varsinainen täysiverinen battle royale -räiskintä nauttii niin suurta suosiota, että Respawn on palkannut aiemmin Epic Gamesilla ja Raven Softwarella toimineen pelinkehittäjän Ryan Burnettin pyörittämään uutta Wisconsinissa sijaitsevaa studiota.

Uuden pelistudion tarkoituksena on pelin ohjaajan Steven Ferreiran mukaan pitää huolta siitä, että pelisarja tulee olemaan vielä pystyssä 10-15 vuoden kuluttua ja pidempäänkin. Ferreiran mukaan Respawn pystyy pitämään huolta paremmin samalla myös työntekijöistään jakamalla kehitystehtäviä uudelle Respawn Wisconsinille eikä suinkaan polttamaan loppuun pelisarjan parissa jo työskenteleviä työntekijöitä.

Samalla uuden pelistudion antamat resurssit tulevat Respawnin varatoimitusjohtaja Greg Wilsonin mukaan antamaan pelinkehittäjälle mahdollisuuden pitää huolta pelaajien sitouttamisesta peliin sekä auttaa pelin kehittämisessä ja parantamisessa.

Tällä hetkellä Apex Legends saa uutta sisältöä 90 päivän välein mutta pelinkehittäjien mukaan tämän kehitysaika vaihtelee reilusti, joidenkin viedessä 180 päivää, 360 päivää tai jopa pidempään. Yksi esimerkki live service -tyylisen pelin pisimpään vievistä elementeistä on pelin uudet hahmot, joiden kehitys ja hiominen vie pelistudion mukaan 1-1,5 vuotta.

Tämä oli Wilsonin mukaan yksi syy miksi pelinkehittäjä päätyi lopulta sulkemaan Apex Legends Mobilen vaikka henkilökohtaisesti Wilson kertookin pitäneensä peliä yhtenä parhaista mobiiliräiskinnöistä. Kuitenkin mobiilialustalla pelin sisällön kulutus oli huomattavasti nopeampaa, kuin normaalissa pelissä ja pelinkehittäjä koki, ettei enää pystynyt pitämään kiinni omista tai fanien laatuvaatimuksista sisällön suhteen.

Lähde: GamesIndustry.biz

V2.fi | Mikko Seppänen
< Microsoft suunnittel... Pelivatkain 050 - St... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova