Tuorein sisältö

Yllätyskäänne Microsoftin ja Activision Blizzardin välisessä kaupassa - Ison-Britannian kilpailu- ja markkinaviranomainen saattaa sittenkin puoltaa kauppoja

24.03.2023 klo 20.00 | Luettu: 1369 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Microsoftin ja Activision Blizzardin välisessä kaupassa on saattanut tapahtua merkittävä käänne, joka saattaa viedä kaupan lopulliseen päätökseen. Yhtiöiden välistä kauppaa on tutkittu laajasti eri viranomaisten ja tahojen toimesta. Asia on ollut tapetilla mm. Euroopan komissiolla, minkä lisäksi esimerkiksi Ison-Britannian kilpailu- ja markkinaviranomainen (CMA) on tutkinut prosessia laajasti.

Aiemmin CMA on ollut sillä kannalla, että kaupan toteutuminen ei ole hyväksi ja se on ehdottanut mm. Activision Blizzardin hajauttamista. Nyt CMA on ilmoittanut, että se on saanut runsaasti uusia todisteita, jotka ovat muuttaneet CMA:n kantaa. Alustavasti CMA on kertonut, ettei Microsoftin ja Activision Blizzardin välinen kauppa sittenkään ehkä johtaisi merkittävästi kilpailun vähenemiseen. CMA antaa lopullisen päätöksensä 26. huhtikuuta mennessä.

Activision Blizzard kommentoi uutta käännettä PC Gamerille iloiten. Activision kertoo, että se on pystynyt toimittamaan todisteita ja tekemään toimenpiteitä, joiden ansiosta CMA:n esittämiä huolia on voitu vähentää.

Microsoftin ja Activision Blizzardin välisen kaupan toteutuminen ei ole edelleenkään varmaa, mutta CMA:n tekemä alustava täyskäännös voi antaa pientä toivoa Microsoftille.

Helmikuun alussa Ison-Britannian kilpailu- ja markkinaviranomainen paljasti pilvipalvelujen käyttöprosentit, sillä myös Microsoftin pilvipalvelut on kiinnostanut CMA:ta.


V2.fi | Miia Lyyra
< Future Games Show Sp... Videoarvostelu: Seco... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova