Tuorein sisältö

Fortnitestä tulee olympialaji - vain viisi vuotta aiemmin kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja kritisoi räiskintäpelejä

05.05.2023 klo 21.00 | Luettu: 1400 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenKansainvälinen olympiakomitea IOC ja kansainvälinen ampumaurheiluliitto IISF julkistivat tänään lisäävänsä Fortniten mukaan osaksi tänä vuonna järjestettävää vuoden 2023 olympialaisten e-urheilukilpailua edustamaan ampumaurheilua.

Lisäyksen myötä yhdessä aiemmin julkistettujen lajien ja pelien kanssa Olympic Esports Series 2023 -kilpailun kokonaispelien sekä edustettujen lajien määrä nousee kymmeneen.

Olympialajina pelattava Fortnite ei ole kisana kuitenkaan avoinna kaikille vaan kyseessä on kutsuvierasturnaus ja siihen tulee osallistumaan 12 pelaajaa Fortnite Champion Seriesistä. Kisa tullaan järjestämään kokonaan erikseen tehdyllä kansainvälisen ampumaurheiluliiton saarella, jossa pelaajat tulevat kisaamaan oikean ampumaurheilun tapaan tarkkuusammunnassa.

Fortniten valinta mukaan e-urheilulajiksi olympialaisiin kertoo pelin massiivisesta suosiosta, joka on saanut jopa kansainvälisen olympiakomitean mielen muuttumaan. Vielä vuonna 2018 IOC:n puheenjohtaja Thomas Bach kertoi Associated Press -uutistoimistolle antamassaan haastattelussa, että olympialaisissa ei tulla näkemään "tappajapelejä", joiden voidaan nähdä promotoivan väkivaltaa ja sisältävän vastustajien vahingoittamista. Bachin mukaan nämä pelit ovat olympiakomitean mukaan olympialaisten arvojen vastaisia eikä niitä voida hyväksyä.

Huolimatta siitä, että Fortnite ei missään tapauksessa ole räiskintäpeleistä väkivaltaisimmasta päästä ja sen ikärajakin on Suomessa 10-vuotta, niin pelissä kuitenkin pääasiassa voitetaan tappamalla muut pelaajat. Tämä kuitenkin ilmeisesti painoi olympiakomitean päätöksenteossa vähemmän kuin pelin miljoonat aktiiviset pelaajat ja siksi puheenjohtaja sekä muu olympiakomitea päätyi pyörtämään aiemmat puheensa.

Kokonaisuudessaan Olympic Esports Series 2023 -kilpailu tulee huipentumaan 22.-25. kesäkuuta Singaporessa järjestettävään finaaliin, joka tullaan myös striimaamaan Olympialaisten verkkosivuilla.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Finnish Game Awards ... Shadow Man herää kuo... >

Keskustelut (2 viestiä)

cvbcvb

07.05.2023 klo 12.24 3 tykkää tästä

"Olympialaisten arvojen vastaista"

Singaporessa muuten hirtettiin juuri tyyppi jota EPÄILTIIN kannabiksen salakuljetuksesta.

Ihan kuin fortiniten valinta ei olisi tarpeeksi toteamaan mutta kierossa maailmassa eletään.

lainaa
fakta

10.05.2023 klo 18.37

Videopelien pelaaminen ei ole urheilua.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova