Tuorein sisältö

Uusiksi meni: Duke Nukem -remasterointi tekoälyllä ei kelvannut internetille

02.06.2023 klo 11.07 | Luettu: 2299 kertaa | Teksti: Mikko Heinonen

Kuvakaappaus poistetusta Twitter-viestistä.


Evercade-konsolia ja sen pelipaketteja markkinoiva Blaze Entertainment julkisti tällä viikolla Evercadelle remasteroinnit yhteensä kuudesta Duke Nukem -sarjan pelistä - tässä menevä julkistustraileri:



Moni oli asiasta ymmärrettävästi innoissaan, mutta osa kiinnitti huomiota Duke Nukem 1+2 Remastered -pelin julkistuksen yhteydessä esiteltyyn uuteen konseptitaiteeseen. Se kun vaikutti olevan vähän erikoista: "luonnos" sisälsi mielettömän määrän yksityiskohtia, ja esimerkiksi Duken käsi vaikutti fuusioituneen osaksi hänen asettaan eikä sormien fysiologiakaan ollut ihan tavanomainen:

Suurennos Evercaden julkaisemasta kuvasta.


Pian alkoi löytyä esimerkkejä siitä, että sama artisti oli jo aiemmin nojannut työssään vahvasti tekoälyyn:





Blaze vastaili aluksi epäilijöille kyseessä olevan "lahjakkaan taiteilijan tekemä alkuperäinen teos", mutta varsin pian jäljet johtivat AI-sylttytehtaalle. Nyt julkaistussa tiedotteessa kuitenkin nostetaan käsi pystyyn virheen merkiksi ja myönnetään, että taiteilija on - todennäköisesti Blazen tietämättä - käyttänytkin tekoälyä konseptoinnissaan, eikä lopputulos vastaa sen enempää Blazen kuin fanienkaan odotuksia. Päivitetty konseptitaide menee siis uusiksi, tällä kertaa ihmisen piirtämänä.

Lähteet: Dexerto, Twitter, Discord

V2.fi | Mikko Heinonen
< XCOM- ja Marvel's Mi... Facebook-yhtiö Meta ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova