Tuorein sisältö

Facebook-yhtiö Meta julkisti Quest 3 -virtuaalilasinsa

02.06.2023 klo 12.01 | Luettu: 732 kertaa | Teksti: Anne Kukkura


Facebook -yhtiö Meta julkisti eilen tulevan Quest 3 -virtuaalitodellisuusjärjestelmänsä. Quest 3 tulee myyntiin tänä syksynä, mutta Quest 2 -järjestelmän hintaa alennetaan Metan verkkokaupassa jo 4. kesäkuuta alkaen. Esittelyvideon uusista laseista voit katsoa alta.


Quest 3:n tarkoitus on yhdistää virtuaalitodellisuutta ja lisättyä todellisuutta samassa silmikossa. Tämä tarkoittaisi Metan mukaan vaikkapa virtuaalisia lautapelejä omalla pöydällä pelattuna tai oikeiden huoneiden virtuaalista koristelemista. Visiirin luvataan olevan 40 prosenttia ohuempi kuin edeltäjänsä ja siitä syystä myös mukavampi käyttää. Resoluutiota on kasvatettu – lukuja ei tosin vielä paljastettu – ja terävämpi kuva yhdistetään pinoituista linsseistä koostuvaan niin kutsuttuun pannukakkuoptiikkaan. Graafisen suorituskyvyn kerrotaan olevan kaksi kertaa parempi uuden, yhteistyössä Qualcommin kanssa kehitetyn Snapdragon -näytönohjainpiirin ansiosta.

Silmikon kanssa toimitetaan uudet Touch Plus -ohjaimet, jotka on suunniteltu entistä yksinkertaisemmiksi ja ergonomisemmiksi. Q2-ohjaimista tuttu seurantakehä on jätetty pois, joten uudet ohjaimet sopinevat paremmin erikokoisille käyttäjille. Ohjaimet sisältävät myös TruTouch -haptiikat, joilla pelikokemusta pyritään parantamaan.

Q3 tulee olemaan täysin yhteensopiva Q2:n peli- ja sovelluskirjaston kanssa, jolloin käyttäjä voi vaihtaa uudempaan silmikkoon ja jatkaa siitä, mihin edellisellä laitteella jäi. Vaikka tuleva silmikko on tarkoitettu päivitykseksi edelliseen nähden, myös vanhemmat järjestelmät tulevat saamaan tärkeitä päivityksiä lähitulevaisuudessa. Sekä Quest 2 että Quest Pro saavat päivitysten myötä 26 prosentin parannuksen prosessorin suorituskykyyn. Q2 saa lisäksi 19 prosentin ja Quest Pro 11 prosentin parannuksen myös näytönohjainpiirin suorituskykyyn. Molemmat järjestelmät saavat bonuksena dynaamisen resoluutioskaalauksen, joka parantaa pelaamisen sujuvuutta entisestään.

128 GB tallennustilalla varustetun laitteen hinta Euroopassa tulee sijoittumaan noin 590 euroon, mutta myös kapasiteetiltaan suurempi versio on tulossa myyntiin. Lisätietoa Meta Quest 3:sta annetaan Meta Connect -tapahtumassa 27. syyskuuta.


V2.fi | Anne Kukkura
< Uusiksi meni: Duke N... Queer Games Bundless... >

Keskustelut (1 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

02.06.2023 klo 16.12 1 tykkää tästä

AR-ominaisuus kuulostaa mainiolta lisältä, mutta tuleekohan siihen (vielä) mitään kiinnostavaa sovellusta. Taitaa jäädä omalta osalta hyllyyn tämä malli ja pelaan niillä mitä jo löytyy.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova