Tuorein sisältö

Blizzard kertoi suunnitelmistaan auttaa nettiyhteyden pätkimiseen kuolevia Diablo IV:n hardcore-pelaajia

18.06.2023 klo 11.00 | Luettu: 1584 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen



Kesäkuun alussa ilmestyneen Diablo IV -pelin julkaisu on teknisesti mennyt pääpiirteittäin varsin kelvollisesti, ainakin jos vertaa pelisarjan edellisen osan julkaisuun. Täysin ongelmaton jatkuvan nettiyhteyden vaativan pelin tilanne ei kuitenkaan ole ja varsinkin pelin pysyvällä kuolemalla varustetun hardcore-pelitilan pelaajat ovat kokeneet tämän.

Pelinkehittäjä Blizzard julkisti Diablo IV:n julkaisun yhteydessä kilpailun jossa 1000 ensimmäistä pelaajaa, jotka saavuttavat tason 100 saavat nimensä Lilith-patsaaseen mutta pelaajat, mukaan lukien useat striimaajat, ovat epäonnistuneet tässä koska ovat menettäneet hahmonsa epäonniselle yhteyden menetykselle pelin palvelimille.

Myös Blizzard on tiedostanut ongelman ja pelin ohjaaja Joe Shelyn mukaan pelinkehittäjällä on jo suunnitelma, jonka pitäisi auttaa useimmissa tapauksissa. Shely kertoi pelistudio aikovan lisätä jatkossa Scrolls of Escape -kääröihin automaattisen käynnistimen, joka tunnistaa nettiyhteyden katkeamisen ja välittömästi käyttää käärön.

Scrolls of Escape on ainoastaan pelin hardcore-pelitilasta löytyvä käyttöesine, joka mahdollistaa välittömän pakenemisen käytännössä mistä tahansa tilanteesta takaisin pelin kylään. Normaalisti tämä antaa hankaliin paikkaan joutuneille hardcore-pelaajille tilaisuuden paeta ennen hahmon menettämistä mutta yhteyden katketessa tästä ei aiemmin ole ollut hyötyä.

Shely kuitenkin myöntää, että nettiyhteyden katkeamisen tunnistava järjestelmä tulee tuskin olemaan täydellinen ja jatkossakin pelaajilla on riski päästä hengistä sen vuoksi. Lisäksi järjestelmän toimiminen vaatii myös sen, että pelaajilla on mukanaan Scrolls of Escape -esineitä, sillä muuten peli ei tietenkään voi niitä automaattisesti käyttää.

Aivan heti hardcore-pelaajien on kuitenkin turha odottaa ominaisuutta, sillä Shelyn mukaan ominaisuus tullaan todennäköisesti lisäämään pelin vasta sen 2. kauden alkaessa ja tällä hetkellä pelin ensimmäinen kausi ei ole vielä edes käynnissä.

Shely kertoi asiasta Blizzardin eilen lähettämässä ensimmäisessä Diablo IV Campfire Chat -striimissä, jossa pelin kehitystiimi kommentoi myös muuta pelin saamaa palautetta.



Lähde: PC Gamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< V2.fi:n laiteuutiset... Avaruuskauhupeli The... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova