Tuorein sisältö

Sega pisti historiankirjat uusiksi - GOG-kaupassa julkaistun Yakuza-kokoelman tekijöistä puuttuu sarjan luojan ja lukuisten muiden tekijöiden nimet

26.06.2023 klo 22.15 | Luettu: 1651 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen



Tällä hetkellä GOG-pelikaupassa massiivisessa kesäalennuksessa oleva Yakuza Complete Series -kokoelma, kerää yhteen Like A Dragon -nimellä nykyään kulkevan pelisarjan seitsemän ensimmäistä peliä mutta nimensä vastaisesti kokoelma on vakavasti puutteellinen tekijöiden kreditoimisen suhteen.

Pelijulkaisija Sega on nimittäin mennyt muokkaamaan kokoelmassa esiintyvien pelien tekijätietoja ja on poistanut sieltä pelisarjan luojan Toshihiro Nagoshin ja sen aiemman tuottajan Daisuke Saton nimet, koska molemmat lähtivät Segalta perustaakseen NetEasen alla toimivan uuden Nagoshi Studiosin.

Tämän lisäksi pelin krediiteistä on poistettu kokonaan kaikki Yakuza Kiwami ja Yakuza 0 -pelien PC-versioiden parissa työskennelleenLab42 työntekijöiden nimet sekä Yakuza Kiwami 2 -pelistä aina Yakuza 6 -peliin saakka työskennelleen QLOC-pelistudion tekijät.

Asian huomasi Yakuza-pelisarjan Reddit-foorumeilla käyttäjä Timo653, jonka mukaan muissa PC-versioissa kuten Steam-kaupassa ja Microsoft Storessa myynnissä olevat Yakuza-pelit on yhä alkuperäiset tekijät mukana mutta jostain syystä Sega on päättänyt muokata pelin lopputekstejä poistaakseen tekijöiden nimiä juurikin GOG-versiosta.

RGG removed Nagoshi Studio employees, Lab42, QLOC and more from GOG version credits
by u/Timo653 in yakuzagames


Pelialalla on nähty aiemmin lukuisia tapauksia, joissa julkaistujen pelien lopputeksteistä on puuttunut tekijöiden nimiä kuten vaikkapa Metroid Dread tai Deathloop tai Red Dead Redemption 2 mutta harvemmin pelijulkaisijat ovat jälkikäteen menneet poistamaan jo kertaalleen kreditoituja tekijöitä.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Maaliskuussa menehty... Xbox-yhteistyö pääst... >

Keskustelut (1 viestiä)

fhafowkdnaofnmsa

27.06.2023 klo 18.04

ihan hyva lopputekstit kestaa muutenkun yli puol tuntia ni jos lueteltais kaikki kaskymmenta viotta vanhaa pelia ja sen uusioversioita tehneet tekijat ni menis ainaki nelja tuntia saman tien pitais mainita kaikki japanin kielen kehittaneet ja taloja rakentaneet ja ruokaa viljelleet kun kaikkien ansiota et peli valmistui
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova