Tuorein sisältö

Oikeusjuttu paljastaa lisää pelifirmojen saloja: Sonyn pelien massiiviset budjetit, suomalaisfirmat ja Square Enix Microsoftin ostoslistalla

29.06.2023 klo 13.00 | Luettu: 830 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Oikeudessa käytävän Microsoftin ja FTC:n välisen Activision Blizzard -kaupantekoselvittelyn myötä yhä useampia pelifirmojen sisäisiä tietoja on tullut julkisuuteen.

The Verge kertoo, että papereista on nyt löytynyt summa sille, mitä Horizon Forbidden West ja The Last of Us 2 -pelit maksoivat Sonylle. Ilmeisesti tietoja ei ollut tarkoitus paljastaa, mutta mustan tussin peittämät lukemat paljastuivat dokumenttien skannauksen myötä: Horizon kustansi 212 miljoonaa dollaria ja sitä tekemässä oli yli 300 ihmistä, The Last of Us Part II taas maksoi 220 miljoonaa dollaria ja työntekijöitä oli yli 200.

Aiemmin uutisoimme siitä, että Microsoft oli aikeissa ostaa muun muassa Segan ja IO Interactiven. VGC uutisoi, että Microsoftin suunnitelmissa oli ostaa "yksi tietty japanilainen studio" ja suunnitelmia Square Enixin hankkimiseksi käynnisteltiin. Kaiken kaikkiaan ostoslistalla oli 17 pelistudiota, mukana myös suomalaiset Remedy ja Housemarque.

Housemarquesta Microsoftin plussa-miinus-sarakkeessa kerrotaan "kyky tuoda tasaiseen tahtiin sisältöä Game Passiin / vahva aiempi suhde Sonyyn" ja Remedystä "yksi viimeisistä itsenäisistä AAA-luokan tarinapohjaisten pelien tekijöistä / kaksi seuraavaa peliä sidottu Epic Game Storeen".


V2.fi | Manu Pärssinen
< Sony julkisti heinäk... Heinäkuun Games with... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova