Tuorein sisältö

Muumipappa kalassa - Suomen pelimuseo on ainoa paikka maailmassa, jossa voi pelata tätä Muumi-peliä

24.07.2023 klo 09.00 | Luettu: 5325 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Pelimuseolla satunnaisesti puuhasteleva pelitoimittaja ja -aktiivi Jukka O. Kauppinen kertoo Pelimuseosta löytyvästä äärimmäisen uniikista pelistä. Muumipappa kalassa -peliä voi näet pelata ainoastaan tällä pelimuseon koneella, siis koko maailmassa. Jaa miksikö? No, katso hei toi video.


Suora linkki: https://youtu.be/Hn6TBSGY3Z8

Saa kanavan tilatakin
Lisää Suomen pelimuseo -videoita
Ps. Tilaa hyvä lehti, jos et ole jo? http://retrorewind.fi/tilaa

Pelikopteri esittää
(C) 2023 Mediapalvelut
Yhteistyössä: V2.fi

Toimittaja: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku / Mika Hyvönen, XWD, Kraku / Mika Hyvönen, XWD, Fapahtaja

Muumi-pelejä eri vuosikymmeniltä 19.4. — 1.10.2023

Näyttely esittelee muumiteemaisia pelejä eri vuosikymmeniltä. Näyttelyssä tutustutaan erilaisiin peleihin alun perin 1950-luvulla julkaistusta Muumipelistä tämän päivän mobiilipeleihin. Muumi-kirjat ovat ilahduttaneet kaikenikäisiä lukijoita ikäluokka toisensa jälkeen. Taiteilija Tove Janssonin (1914–2001) luoman maailman ajattomuus, leikkimielisyys sekä viihdyttävä filosofinen viisaus ovat tehneet Muumeista maailmanlaajuisen ilmiön. Tarinoissa käsitellään niin kepeitä kuin vakaviakin teemoja kuten lasten ja aikuisten rooleja, vapautta, vastuuta ja oman aseman löytämistä yhteisössä. Suomenruotsalainen Jansson on taidemaalarina, sarjakuvataiteilijana, pilapiirtäjänä sekä kirjailijana yksi Suomen tunnetuimmista taiteilijoista. Hän ymmärsi myös liiketoiminnan päälle. Erilaiset muumi-tuotteet syntyivät pian ensimmäisten kirjojen ja sarjakuvien jälkeen. Muumeja sovitettiin myöhemmin eri medioihin, kuten 1990-luvun animaatiosarjan ja tietokonepelien muotoon.

Monet näyttelyn pelit voivat olla kävijöille tuttuja omasta lapsuudesta, sillä muumit ovat olleet näkyvä osa suomalaista lastenkulttuuria jo vuosikymmenten ajan. Esillä on lisäksi suurelle yleisölle tuntemattomampia pelejä sekä virallisten lisenssituotteiden rinnalla syntynyttä varjokulttuuria. Näyttelyssä tutustutaan pelien luomiin muumilaaksoihin. Muumitalo ja Muumilaakso esiintyvät peleissä monessa muodossa heijastaen erilaisten muumisovitusten ominaispiirteitä, kuten japanilaisen televisiosarjan anime-henkistä ilmettä tai Muumilaakso-sarjan kolmiulotteista kuvitusta. Peleissä seikkaillaan Muumilaakson eri kolkissa ja suoritetaan monenlaisia tehtäviä arkisista muumitalon puuhista alkaen. Moni peli perustuu alkuperäisiin kirjoihin, sarjakuviin tai animaatioihin, mutta useista löytyy myös pelintekijöiden itsensä kirjoittamia tarinoita ja juonenkäänteitä. Muumibuumi aloitti ilmiön, joka jatkuu edelleen. Kaikkien muumipelien kerääminen on todennäköisesti mahdoton tehtävä jopa vankkumattomalle muumifanille. Uusia muumipelejä ilmestyy jatkuvasti, sekä fyysisinä että digitaalisina peleinä.

Lisensoitujen lautapelien ja mobiilipelien lisäksi muumeista on tuotettu vuosien varrella erilaista lisensoimatonta varjokulttuuria, kuten pelejä.

Suomen pelimuseo
Alaverstaanraitti 5
33100 Tampere

Lisää Suomen pelimuseo -videoita

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Miniopastus Muumi-pe... Videoarvostelu: Saab... >

Keskustelut (4 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

24.07.2023 klo 10.40 1 tykkää tästä

Olikohan hankittu Muumipappa kalassa -lisenssi aikarajoitettu, vai olisiko edelleen mahdollista tehdä tuosta pelistä julkinen versio? Ja kuka lisenssin haltija olisi nykyään mikäli se vielä olisi käytettävissä.
lainaa
Nisu

Rekisteröitynyt 20.03.2014

24.07.2023 klo 13.48

Pappa kalassa on kyllä legendaarinen, aikoinaan alakoulun tietokonetunneilla paljon hakattu.
lainaa
gpancoaenqofjw

24.07.2023 klo 15.40

muumimusiikit tursuaa korvista ulos
lainaa
TaistelevaMuumi

26.07.2023 klo 23.48

Taistelevat Muumit.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova