Tuorein sisältö

V2.fi:n laiteuutiset 09-09-23: Syksyn myötä laitejulkistuksia kuin sieniä sateella - Honor, Razer, Logitech, Samsung, Fairphone ja monet muut

09.09.2023 klo 22.27 | Luettu: 1267 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Syysflunssa jätti välistä viime viikon laiteuutiset, joten kattaus onkin tänä lauantaina melkoinen. Tässä lyhyesti laitejulkistuksia, joita on V2.fi:n sähköpostiluukkuun syksyn vaihteessa kolahdellut.


TCL julkisti muun muassa uusia lippulaivalaitteitaan sekä uuden P74-sarjan:4K HDR -television Google TV:llä ja Game Master -toiminnolla. Sitä on saatavilla sekä 85- että 98-tuumaisina syksyn aikana. Lippulaivapuolella julksitettiin TCL 98X955, 98-tuumainen QD-Mini LED 4K -televisio sekä NXTPAPER-teknologialla varustetut uudet älypuhelimet TCL 40 NXTPAPER ja TCL 40 NXTPAPER 5G. Lisäksi esiteltiin TCL RayNeo X2 AR -lasit, maailman ensimmäiset AR-lasit, joissa on kiikarimainen täysvärinen Micro-LED-tekniikka. Hinnoista lehdistötiedotteessa ei puhuttu.


Razer ehti tässä välissä julkistamaan monenmoista. Mätkintäpelaajille tuotiin myyntiin Razer Kitsune, firman ensimmäinen pelkästään painikkeita käyttävä, responsiivisiin optisiin kytkimiin perustuva arcade-ohjain (350 euroa, erikoisversio - Chun-Li tai Cammy - 380 euroa). Razer BlackShark V2 HyperSpeed on Blackshark-sarjan pelikuulokkeiden uutuus (150 euroa). Sen kerrotaan painavan 280 grammaa ja akkukestoksi luvataan 70 tuntia. Lisäksi Razer muistuttelee, että RazerCon 2023 järjestetään 21. syyskuuta (esimerkiksi Twitchissä ja Youtubessa).


HONOR esitteli IFA-messuilla kolmea uutuuttaan: HONOR V Purse -konseptipuhelimenta, joka näyttää muodikkaalta käsilaukulta, taittuvaa HONOR Magic V2 -puhelinta sekä uuden väriversion HONOR 90:stä. Magic V2:n kerrotaan olevan ohuin (9,9mm) ja kevyin (231g) HONORin taitettava. Siitä löytyy silti 5000 mAh akku, triplakamera takaa (50MP, 50MP, 20MP) ja tuplakamera edestä (16MP, 16MP). Honor 90:n uusi väri on sateenkaaren väreissä kimalteleva "Peacock Blue".


Logitechin tuoreiden julkistuksen etunenässä olivat kilpapelaajille suunnatut G PRO X TKL LIGHTSPEED -pelinäppäimistö (LIGHTSYNC, LIGHTSPEED, GX Brown - tai GX Red -kytkimet, 229 eur) ja G PRO X SUPERLIGHT 2 -pelihiiri (mekaanisoptiset LIGHTFORCE-kytkimet, HERO 2 -anturi 32 000 DPI:n tarkkuudella, 60 g painoa, USB-C, jopa 95 tunnin akkukesto, 169 eur) sekä Logitech PRO X 2 LIGHTSPEED PINK -kuulokkeet (269 eur). Kaikkia laitteita saa nyt sekä mustana, valkoisena että pinkkinä. Lisäksi Logitechin leiristä julkistettiin uudet Pebble 2 -oheislaitteet: Pebble Mouse 2 M350s -hiiri ja Pebble Keys 2 K380s -näppäimistö. Ne ovat muodoiltaan pyöristettyjä ja käytössä hiljaisia, hinnat 30 euroa, 55 euroa tai yhdessä 75 euroa. Logitechin omistama Ultimate Ears taas julkisti EPICBOOM-kaiuttimen (akkukesto jopa 17 tuntia, Bluetooth, NFC, 360 asteen ääni, suurin osa materiaaleista kierrätettyä). Sitä saa valkopunaisena ja mustakeltaisena hintaan 380 euroa.


Samsung oli myös IFA-messuilla ja esitteli mm. Samsung Food -sovelluksen, toisen sukupolven Freestyle-projektorin (mukana pilvipelipalvelut) sekä The Frame -television Disney100Edition-version. Lisäksi luukkuumme kolahti tiedote Samsungin 4TB SSD 990 PRO -kovalevyistä. Tiedotteen mukaan 990 PRO ja 990 PRO jäähdytyselementillä tarjoavat luokkansa parhaita satunnaisia lukunopeuksia jopa 1600K IOPS:ään asti. Neliteraisten mallien eurohinta ei ole vielä tiedossamme.


Fairphone julkisti Fairphone 5:n, itse korjattavan modulaarisen älypuhelimen, jossa on kahdeksan vuoden päivitystuki (5 käyttöjärjestelmää). Fairphone 5:ssä on vaihdettava 4200 mAh:n akku, Qualcommin QCM6490-piirisarja, puhdas Android 13, 90Hz OLED-näyttö, 8 Gt muistia, 256 Gt tallennustilaa, 50 MP kolmoiskamera. Hintaa sillä on 699 euroa.


Philips muisti tiedotteella, jonka julkistus oli se, että Philips Hue -valotuotesarja laajenee kodinturvatuotteiden puolelle. Markkinoille tuodaan turvakameroita (200-249 eur), valonheittimiä (349 eur kameralla) ja kosketustunnistimia (40-70 eur) sekä uusia ominaisuuksia sovellukseen. Philips Hue Secure -turvakamera on 1080p ja hälytykset voi toki yhdistää Hue-valoihin. Myös uutuusvaloja esiteltiin.


Jabra kertoi IFA-tapahtuamssa uusista Elite-sarjan tuotteistaan: Elite 10:stä ja Elite 8 Activesta. Jälkimmäisten kerrotaan olevan markkinoiden kestävimmät nappikuulokkeet, joissa IP68, 6 mikrofonia, hybridi-ANC, 8 tunnin akkukesto (32h kotelolla), Jabra ShakeGrip ja Dolby Audio (hinta 199 eur). Elite 10:t maksavat 249 euroa ja ne on optimoitu Dolby Atmos -tilaäänelle. Mukana myös Dolby Head Tracking, Jabra Advanced Noise Cancellation, Jabra ComfortFit, 6 mikrofonia, 6 tunnin akkukesto (kotelolla 27 h) ja Bluetooth Multipoint -liitettävyys.


Denon saapui myös takavasemmalta postilaatikkoomme kertomaan langattomista PerL-nappikuulokkeistaan. Ne hyödyntävät Masimo Adaptive Acoustic -teknologiaa, eli käyttäjä voi luoda henkilökohtaisen ääniprofiilin, joka sovittaa ja optimoi äänenlaadun yksilöllisesti käyttäjän kuulon mukaan. Kuulokkeet käyttävät mukautuvaa akustista teknologiaa mittaamaan sisäkorvassa erilaisten äänien tuloksena syntyviä heikkoja otoakustisia emissioita. Perl Prot maksavat 349 euroa, perusmalli 199 euroa.

Lisäksi kerrottakoon tiedotteesta, jonka mukaan "maailman toiseksi suurin televisiovalmistaja" eli Hisense alkaa tuoda tuotteitaan Suomeen ja muihin Pohjoismaihin. Yhtiön tavoitteena on olla yksi suomalaiskuluttajien eniten suosimista televisiovalmistajista seuraavan kolmen vuoden kuluessa. Hisense omistaa myös Gorenjen, UPO:n ja ASKO:n.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Aatelissukusimulaatt... Lara Croft hyppää mu... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova