Tuorein sisältö

Nyt se tapahtuu - Microsoftin Activision Blizzard -kaupat saivat vihreää valoa Iso-Britanniassa

13.10.2023 klo 16.32 | Luettu: 1033 kertaa | Teksti: Anne Kukkura


Vääntö on loppunut (tosin Microsoft vääntää nyt viranomaisten kanssa sitten veroasioista - BBC) ja Activision, Blizzard sekä King ovat virallisesti siirtymässä Xboxin ja Microsoftin alaisuuteen. Suuret yrityskaupat tullaan todennäköisesti viimeistelemään pian, mutta asiaa juhlistetaan jo trailerilla, jossa kaikilla on ihanaa kuin Putte-possun nimipäivillä.



Viimeisenä esteenä olivat Iso-Britannian kilpailuviranomaiset, jotka ovat nyt hyväksyneet osaltaan Microsoftin aiotut Activision Blizzard -kaupat. Mutkikkaan matkan jälkeen aikaisempi kielteinen päätös on kumottu ja kaupankäynti saa jatkua loppuun saakka. Ehdotettu kauppasumma on 68,7 miljardia dollaria ja kauppoja on hierottu ja hyväksytetty nyt jo yli puolentoista vuoden ajan. Yhdysvaltojen, Kiinan ja EU:n kilpailuviranomaiset ovat jo antaneet kaupalle siunauksensa.

Kuten viranomaiset myös twiittasivat, kaupan sisältöä on nyt hiottu jättämällä siitä Activision Blizzardin tiettyjen pelituotteiden pilvipelioikeudet sopimuksen ulkopuolelle. Microsoft teki, joskin paineen alla, elokuussa Ubisoftille myönnytyksen ostaa nämä oikeudet. Sopimuksen nähdään olevan tässä muodossa toimiva kilpailun monimuotoisuuden säilyttämiseksi.



Lähde: Eurogamer

V2.fi | Anne Kukkura
< Voita peli tai lahja... Kotimainen Merge Man... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova