Tuorein sisältö

Bobby Kotick jättää Activision Blizzardin ennen vuoden vaihtumista

15.10.2023 klo 17.00 | Luettu: 987 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Microsoft vahvisti kauppansa Activision Blizzardin kanssa ja samalla saatiin lisätietoa koskien Activision Blizzardilla toimivan kiistanalaisen Bobby Koticikin askeleista. Kotick on toiminut yhtiön pomona, mutta vuosien aikana hänestä ja hänen toiminnastaan on kuultu runsaasti kritiikkiä.

Alkuperäisten syytösten mukaan Kotick olisi tiennyt esimerkiksi yhtiön sisällä esitetyistä seksuaalisen häirinnän syytöksistä, mutta salannut ne. Lisäksi häntä syytettiin siitä, ettei asioita huomioitu ja jatkokäsitelty. Activision Blizzardin tekemän tutkinnan myötä kävi ilmi, ettei asiasta olisi todisteita. Yhtiö kuitenkin rankaisi ja erotti vuosien varrella työntekijöitä, jotta yhteisiä toimintatapoja noudatetaan.

Kohu jätti ikävät arvet Activision Blizzardin maineeseen ja osa pelaajista sekä alalla toimivista on odottanut Bobby Kotickin väistymistä.

Bobby Kotick jatkaa tehtävässään vuoden loppuun saakka ja 1.1.2024 tehtävässä tulee toimimaan joku muu. IGN:n mukaan Kotick toimii suoraan Phil Spencerin alla, jolle hän on myös raportointivastuussa.

Lähde: IGN


V2.fi | Miia Lyyra
< Pelaajat haluavat ti... V2.fi kilpailu: Voit... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova